Vinagre de neteja

El conegut vinagre que arrasa amb la brutícia: serveix per fregar i per la rentadora

Si vols acabar amb la brutícia de debò, descobreix aquest vinagre que t'ajudarà

T'imagines poder estalviar en l'import de tots els teus productes de neteja? Tot i que és difícil poder-s'ho imaginar, cada vegada és més comú optar per aquells trucs de la vella escola i així poder estalviar-nos uns diners usant productes més clàssics. Un exemple clar és el vinagre, un producte molt versàtil que el podem fer servir per netejar més d'una zona.

Pots incloure productes ecològics i econòmics

Has provat de passar-te als productes ecològics i lliures de tòxics? Coneixes els productes utilitzats per netejar de manera més sostenible? Sóncada vegada més les opcions que ens proporciona el supermercat per optar per productes més respectuosos amb el medi ambient.

És important cuidar el planeta i una de les millors maneres és començar a fer servir certs productes que literalment enverinen i perjudiquen la nostra salut. Els productes convencionals solen vendre's amb molta facilitat i tenen una publicitat força convincent.

Primer plan d'una mà netejant amb un drap
Podem arriscar-nos amb productes que respectin el medi ambient. | GETTY IMAGES

No obstant això, i malgrat els resultats tan bons i increïbles, és probable que aquests productes continguin certs ingredients totalment nocius per a les persones. Tant aquests productes emprats per a la neteja com aquells dedicats a la cura personal, estan sent reemplaçats per altres de molt més sostenibles i respectuosos. La neteja ecològica i natural està avançant a passos de gegant.

Cada vegada és més freqüent que els clients busquin productes alternatius als ja convencionals. Als supermercats i botigues especialitzades s'omplen amb productes ecològics i naturals que poden ser la nova solució. I que agrada cada cop a més clients.

L'ús del vinagre com a producte de neteja

Has tastat el vinagre de neteja? Ets dels que vol començar a utilitzar productes naturals i ecològics per tenir cura de la llar?Si vols passar-te a una neteja més sostenible i lliure de tòxics, és possible que hagis sentit a parlar de les meravelles del vinagre de neteja.

I és que el vinagre, juntament amb altres productes com el bicarbonat o la llimona, són algunes de les opcions que pots adquirir per un preu força més barat i sobretot obtenir resultats realment sorprenents.

Coneixes els diferents tipus de vinagre emprats per a la neteja? Hi ha tres tipus de vinagre: vinagre de vi blanc, vinagre de poma i vinagre d'alcohol. Totes aquestes varietats les podeu fer servir per netejar tota mena de superfícies i serà realment tot un encert.

Utilizan el vinagre per a netejar
El vinagre blanc és la millor opció per a netejar casa. | GETTY IMAGES

Com bé sabràs, cada tipus de vinagre prové d'una font diferent, per això el seu nom específic. El vinagre de poma es genera gràcies a la fermentació de la sidra i del most de la poma. El vinagre de vi blanc prové de la fermentació del mateix vi. I el vinagre d'alcohol és una combinació d'àcid acètic amb aigua. Cadascú pot utilitzar-se indistintament, però també té els seus usos més específics.

Descobriu els beneficis d'aquest tipus de vinagre

Com podem utilitzar el vinagre depenent de la varietat? El vinagre de vi blanc, és ideal per netejar les aixetes, ja que ajuda a desincrustar i blanquejar perquè ataca directament la calç. És important que el fem servir convenientment.

Podem optar per barrejar-lo amb unes gotes d'oli essencial, i així reduir-ne l'olor tan desagradable per a algunes persones. A l'hora de barrejar-ho, ho has de fer amb aigua destil·lada, per així diluir i afegir les gotes essencials que més ens agradin. Si has deixat d'emprar suavitzants o perfumadors per a la rentadora, aquest vinagre és ideal per afegir-lo al caixetí, obtindràs suavitat i desinfecció a les rentades.

Pel que fa al vinagre de poma, és molt bona opció per utilitzar-lo com a desgreixador, i pal·liar les males olors en armaris o espais tancats. Aquest vinagre hauràs de barrejar-lo amb aigua en una proporció d'1 a 2, sent idoni per netejar materials com la plata, el greix, humitats o floridures.

L'últim tipus de vinagre, el de poma, és ideal per higienitzar o desgreixar. Diluint-se amb aigua amb proporció d'1 a 3, és perfecte per acabar amb la calç. L'olor és molt més agradable que qualsevol altre tipus de vinagre, per la qual cosa podem utilitzar-lo sense necessitat de barrejar-lo amb una altra olor.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp