Descobreix la velocitat d'Internet que t'arriba a casa

La velocitat contractada i la que rebem a casa nostra no sempre és la mateixa; comprova amb el següent test si és l'adequada

És important saber quina velocitat de connexió tenim
És important saber quina velocitat de connexió tenim | CEDIDA

Internet s’ha convertit en un servei bàsic de la mateixa manera que ho són l’aigua o la llum, però moltes vegades, els usuaris es troben amb problemes com que la velocitat que han contractat amb l’operador no és la que els arriba a les seves llars. Aquest fenomen no és estrany i s’ha de saber que hi ha un marge mínim de diferència entre la velocitat contractada i la rebuda, el qual és acceptable; el problema ve quan aquesta diferència és massa gran. Si vols comprovar quina és la diferència entre la connexió que tens contractada i la que arriba a la teva llar, para atenció a les següents instruccions.

Connectar l'ordinador al 'router' donarà un resultat més fiable

Per començar, hauràs de procurar que l’ordinador estigui connectat amb cable directament al 'router', ja que és així quan la connexió arriba al 100% al nostre ordinador. Si ho fas amb un portàtil o des d’un mòbil que està connectat a la Wifi, hauries de tenir en compte que et podria marcar una velocitat inferior a la que realment estàs rebent.

Tot seguit, hauràs d’entrar a la pàgina web Test de Velocitat on podràs realitzar una prova que t’indicarà la velocitat de la teva connexió, pitjant el botó «Iniciar test de velocitat». Com a resultat, la web et donarà dues velocitats, una de baixada i l’altre de pujada.

 

El test mostrarà tant la velocitat de baixada com la de pujada
El test mostrarà tant la velocitat de baixada com la de pujada | CEDIDA

 

Arribats a aquest punt, la velocitat per la qual ens hem de guiar per saber quant d’internet ens arriba a casa és la de baixada. Un cop finalitzat el procediment, és aconsellable repetir-lo de manera consecutiva almenys unes dues vegades més, ja que en temps real, les velocitats poden tenir petites fluctuacions.

 

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari