Imatge de la façana de Mercadona

M'emporto un gran xàfec amb Mercadona: provo el plat de moda i no repetiria

Es tracta d'un dels plats més sol·licitats als supermercats

Sembla que les grans cadenes de supermercats estan pendents de les darreres tendències. I si no ho creus, simplement cal fixar-se amb Mercadona, la cadena que no ha perdut el temps a treure a la venda un poke de salmó, el plat de moda.

Però com qualsevol moda, compta amb adeptes, detractors i gent que s'hi vol sumar, però no s'hi atreveix. Sigui quin sigui el teu cas, mai no està de més conèixer l'opinió d'altres persones, sobretot, si comprar-lo et suposarà un pessic a la cartera.

El poke de Mercadona: 'Un vull i no puc'

Possiblement, el poke estigui vivint el seu moment més àlgid a tots els supermercats i restaurants. És més, amb el pas del temps, el nombre d'establiments especialitzats en els pokes ha crescut exponencialment.

Miris per on miris, hi ha un bol d'arròs que sembla demanar-te a crits que el provis... Però, val realment la pena? Encara que no puc parlar per tots els pokes del món, sí que ho puc fer pel de Mercadona, disponible a la seva secció de plats preparats freds.

Fotomuntatge de l'entrada d'un Mercadona i un poke.
A primera vista, el poke de Mercadona té bona pinta. | Getty Images

Aquí, ho reconeixeràs fàcilment, perquè si hi ha alguna cosa innegable, és l'aspecte apetitós que té abans d'obrir-lo. Consisteix en un bol amb una base d'arròs, sobre la qual hi trobem, de forma molt harmoniosa, diferents ingredients. Entre ells, salmó, mango, ceba vermella adobada, cogombre i amanida wakame.

Per desgràcia, l'efecte vistós desapareix només en intentar barrejar els aliments al mateix bol. L'arròs, malgrat estar bo, adquireix una textura la qual impossibilita que els ingredients s'integrin amb facilitat. Si t'hi atreveixes, et recomano disposar d'un bon got d'aigua al costat.

I no només això, sinó que el sabor del vinagre tapa el gust dels altres ingredients, per això t'acabes menjant una massa sense forma ni sentit. A això, se li suma l'escassa quantitat de salsa de soja que ve al paquet.

Un àpat de múltiples recursos

Tot i el gust que, al final, sempre dependrà de cadascú, compta amb dos clars avantatges. D'una banda, destaca la gran quantitat d'arròs que ve al poke. Si no tens molta gana, fins i tot pots dividir-te la quantitat en dos i aprofitar-la per a un altre dia.

Primer pla del poke de Mercadona.
La quantitat d'ingredients és molt equilibrada en aquest poke. | CatalunyaDiari

A més, les porcions dels altres ingredients es complementen amb les de l'arròs. D'aquesta manera, no has de passar per l'incòmode procés d'enfonsar la forquilla fins al fons per intentar pescar una cosa que no sigui arròs.

D'altra banda, i la més òbvia és el preu que té. Potser no tothom està disposat a pagar la quantitat de 5,50 €, però possiblement sigui una de les opcions més barates del mercat.

En altres restaurants, el preu mitjà no sol baixar dels 9,50 €. I ja no parlem d'intentar comprar els productes al supermercat i preparar-lo a casa, al final, t'acabaria costant molt més car que el poke de Mercadona.

Recomano aquest plat als consumidors?

Encara que la meva opinió es pugui veure esbiaixada per haver deixat el poke un dia a la nevera, la veritat és que no ho recomanaria a ningú. Com a mínim si espereu trobar en aquest plat la qualitat que ofereixen els establiments especialitzats en aquest tipus de recepta.

Valoració del poke de Mercadona.
Aquest poke de salmó no m'ha convençut gaire. | CatalunyaDiari

Si ets dels que gaudeix del vinagre i els tons àcids en petites dosis, dubto que el poke de Mercadona estigui fet per a tu. De totes maneres, és innegable que et pot treure d'un compromís si no disposes de molt de temps per cuinar. Al final, dependrà de si realment vols exposar-te a tastar un plat que, sens dubte, deixarà empremta, gairebé literalment, al teu estómac.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp