Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, reescollida alcaldessa de Barcelona amb els vots de PSC i Valls

Ada Colau s'emociona durant una entrevista i reconeix que s'ha plantejat plegar

Lamenta que l'acusin d''aferrar-se a la cadira' quan Ernest Maragall porta 'més de 40 anys ocupant càrrecs'

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès aquest dimarts durant una entrevista a 'RAC1' que s'ha plantejat deixar la política durant les últimes setmanes de negociacions per la investidura, i s'ha emocionat: «Penso en els meus fills», ha reconegut. Jordi Basté ha interromput l'entrevista, anant a publicitat. Després Colau s'ha disculpat i ha explicat com s'ha sentit durant les crítiques rebudes els últims dies: «M'han titllat de traïdora, botiflera», ha dit.

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

 

«He vingut aquí per governar, fins i tot assumint contradiccions»

A més, Colau ha demanat que es condemnin els fets succeïts a la plaça Sant Jaume: «L'altre dia a la Plaça Sant Jaume va ser duríssim. Ens van dir 'putas', 'zorras', 'guarras'. M'agradaria que això es condemnés perquè sé que no representa la majoria de l'independentisme», ha denunciat.

L'alcaldessa de Barcelona ha explicat per què han estat unes setmanes «molt difícils» : «Vam arribar a la investidura amb acusacions molt greus. Amb el senyor Maragall la relació no va ser fàcil. Vull que ens esforcem per millorar-la», ha confessat.

També ha lamentat que l'hagin acusat de voler 'aferrar-se a la cadira' en ser investida amb vots del PSC i de la plataforma de Manuel Valls, i que hagin arribat també crítiques d'Ernest Maragall (ERC), quan porta 'més de 40 anys ocupant càrrecs' i formant part de l''aparell' del PSC, segons ella. Colau també ha explicat que no li agrada el camí que l'ha portat a revalidar l'alcaldia i ha confessat que «he vingut aquí per governar, fins i tot assumint contradiccions».

«No m'agrada que Valls m'hagi fet alcaldessa»

Segons Colau, el pacte amb Valls i el PSC «no era l'escenari previst ni el pacte que buscàvem». «Fins a l'últim moment vam intentar formar un govern amb Esquerra i el PSC, però totes dues formacions s'han vetat mútuament». «No m'agrada que Valls m'hagi fet alcaldessa. No m'hauria imaginat mai aquest escenari. No vaig mentir. No he fet cap acord ni cap conversa amb Manuel Valls. No ha condicionat la meva posició política ni ho farà», ha explicat.

Colau ha criticat el «doble discurs» de Maragall, que «no és bo»: «He sentit el senyor Maragall dient que havia de triar entre carcellers i les víctimes i ara no li he sentit dir res dels pactes que ha fet amb els socialistes a Catalunya», ha afirmat. L'alcaldessa també ha dit que «segurament» serà el seu últim mandat: «No vinc a allargar-me en la política. Però les nostres polítiques necessiten 4 anys més per consolidar-se.  I per fer això el millor és fer-ho des de l’alcaldia».

Finalment, Colau ha deixat clara la seva postura amb el judici: «Si hi ha una sentència condemnatòria, la criticaré. Crec que he estat prou explícita per deixar clar que és un error aquest judici».

També et pot interessar...