Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Polèmica pel 'regal' de Colau a les sanitàries que han lluitat contra el coronavirus

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) han denunciat la iniciativa de l'Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) han denunciat la iniciativa de l'Ajuntament | Catalunya Diari

Ada Colau, protagonista de la polèmica de nou. Aquesta vegada són les treballadores sanitàries de Barcelona les qui s'alcen contra l'Ajuntament. El consistori, sota les ordres de Barcelona en Comú, ha volgut agrair els seus esforços durant la primera onada de coronavirus amb entrades a museus.

Les professionals, 4.000 treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), segons han explicat a 'Crónica Global', han rebut exactament 406 entrades per haver-se enfrontat a la pandèmia des de primera línia, l'únic extra, tenint en compte que no cobraran cap paga de més, com la que el Govern català preveu pagar al personal sanitari.

La plataforma SAD Catalunya ha titllat de «vergonya» i «almoina» la iniciativa del consistori amb les treballadores, encarregades d'acudir casa per casa a cuidar i vetllar per la salut de persones grans i dependents durant el pic de la Covid-19 durant la passada primavera.

«Com a mostra d'agraïment per tota la feina feta en benefici de les persones que atenen, l'Ajuntament vol convidar les treballadores del SAD que han estat al peu del canó durant la pandèmia a visitar gratuïtament fins a final d'any alguns dels museus de la ciutat i visites a la Sagrada Família», diu un missatge intern de la Cooperativa Suara.

406 entrades a repartir entre 4.000 treballadores

El mitjà citat ha tingut accés, a més, a un altre missatge de Sacyr Social, on es convida les treballadores  a trucar a un telèfon per fer la reserva d'entrades, tenint en compte que ni tan sols n'hi ha per a totes: són 4.000 treballadores i només hi ha 400 entrades per a museus i sis per a la Sagrada Família.

La manera com les autoritats agraeixen la feina del personal sanitari i altres sectors que han actuat durant el pitjor moment fins ara de la crisi pel coronavirus ha estat polèmica des del principi. Fins i tot si els sanitaris havien de rebre paga extra o no ha estat objecte de debat. Finalment, el Govern ha promès pagar fins a 1.350 euros de més a metges, infermers i infermeres, portalliteres, auxiliars i treballadors de residències. Continua doncs la polèmica per les recompenses als qui han viscut el cop dur des de la trinxera.