Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas durant un acte de campanya en un bar restaurant de Bellvitge el 3 de novembre del 2019

Destitucions i dimissions de crítics agreugen la mala maror a Ciutadans

La junta gestora ha cessat els seus portaveus a Astúries i Castella-la Manxa i diversos crítics, com Francisco Igea, han reaccionat dimitint

Inés Arrimadas durant un acte de campanya en un bar restaurant de Bellvitge el 3 de novembre del 2019
Inés Arrimadas podria tenir rival en la seva cursa per presidir Ciutadans. | Catalunya Diari

Qui pensés que les aigües havien tornat a la calma a Ciutadans, anava errat. Si passades les eleccions generals del 10 de novembre, on la formació va caure de 57 a 10 escons, es va produir una onada de dimissions arran de l'adeu a la política del líder del partit, Albert Rivera, ara continua el malestar entre els dos sectors enfrontats de la formació abans que, a la V Assemblea General del 14 i 15 de març s'esculli una nova direcció.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

A l'elecció  s'hi presentarà Inés Arrimadas —l'única candidata que, fins ara, ha anunciat que ho serà—, número 2 de Rivera i per tant candidata natural de l'oficialisme del partit, defensora de seguir amb la línia més dura de la formació. Hi ha, però, un sector crític —més centrista— que va prenent cos amb el pas de les setmanes i que podria plantar batalla a Arrimadas. El nom que més sona per encapçalar-la és el del vicepresident de la Junta de Castella i Lleó,  Francisco Igea, que és, a més, un dels protagonistes de la darrera i recent polèmica que demostra la guerra interna a Ciutadans.

La junta gestora destitueix diversos càrrecs...

A principis de setmana, la junta gestora que lidera el partit des de la dimissió d'Albert Rivera i fins a l'elecció de la nova cúpula va destituir dues peces regionals importants de la formació via e-mail: Ignacio Prendes, portaveu del partit a Astúries, i Orlena de Miguel, la seva homòloga a Castella la-Manxa.

La gestora feia dos moviments més: cobrir les vacants d'aquests càrrecs a Galícia i les Illes Balears amb Beatriz Pino i Joan Mesquida, respectivament, també noms propers a l'entorn d'Albert Rivera i Inés Arrimadas. Al seu torn, els crítics acusen la gestora, oficialista, de «purgar» els càrrecs menys afins per «controlar» l'assemblea del març.

...i els crítics reaccionen amb dimissions

I aquest sector crític no s'ha quedat de braços creuats: les destitucions de la junta gestora i els nous nomenaments afins han generat una onada de dimissions de càrrecs orgànics. El primer, Francisco Igea, que ha deixat de ser secretari de programes del partit a Castella i Lleó i que obre cada cop més la porta a presentar una alternativa a Inés Arrimadas al congrés del març. També han plegat càrrecs directius a Valladolid, Palència i Àvila, d'acord amb Igea.

Els moviments de la junta gestora tampoc  no han agradat gens a l'home fort de Ciutadans a Europa, Luis Garicano:

Amb aquest caldo de cultiu, l'assemblea del proper mes de març a Ciutadans es planteja intensa, informativament parlant. Les setmanes que falten fins a arribar-hi, però, s'esperen mogudes.

També et pot interessar...