Grande-Marlaska

Marlaska cessa la seva número 2 i el director de la Guàrdia Civil

Tots dos havien format part del seu cercle més proper en els darrers mesos

La primera setmana dels ministres —els nous i els que continuen— a la Moncloa els serveix, a ells i als seus equips, per situar-se i posar a treballar els engranatges de cada departament. El primer pas, és clar, és dissenyar aquests equips, les cúpules de cada ministeri.  Si bé molts dels alts càrrecs continuen, d'altres, sobretot els dels nous ministres, estan formats per persones que aterren al govern espanyol. I d'altres, tot i tenir ja experiència al càrrec, opten per renovar els seus equips.

Grande-Marlaska revoluciona el Ministeri de l'Interior

Un dels que ha seguit aquesta darrera línia ha estat el renovat Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Després de més d'un any i mig com a titular d'aquesta cartera, Marlaska ha encetat el segon mandat amb dues decisions que han sorprès tothom que segueix de prop l'actualitat del govern espanyol.

El titular d'Interior ha decidit cessar Ana Botella, secretària d'Estat de Seguretat i per tant número 2 del ministre, i Félix Azón, el director de la Guàrdia Civil. S'endega ara el procés per buscar-los relleu. Des d'Interior expliquen que el cessament dels dos alts càrrecs es deuen al fet que el ministre Marlaska vol disposar d'un equip «amb figures escollides expressament sota el seu criteri».

A diferència del mes de juny de 2018, quan irrompia en la política de bell nou i  va posar-se a treballar amb un equip que ja li venia confegit, ara Marlaska, que s'ha guanyat la confiança de Pedro Sánchez amb la seva gestió, ha decidit fer-se un equip a mida. Amb tot, però, la importància dels càrrecs cessats ha sorprès i alguns dels entesos ja ho qualifiquen de «revolució».

També et pot interessar...