Elite Taxi demanarà permís per evitar multes durant les protestes

El líder del moviment dels taxistes ha assegurat que no pagarà «ni un duro»

El portaveu d'Elite Taxi, Alberto 'Tito' Àlvarez, ha anunciat que registrarà els permisos de les possibles protestes del sector del taxi a l'autoritat laboral aquest dimecres per evitar multes. El responsable de mobilitzacions de l'associació ho ha comunicat l'endemà de rebre una sanció de 8.000 euros pel seu paper de portaveu durant l'ocupació de la Gran Via entre el 17 i el 24 de gener del 2019.

El líder del moviment dels taxistes ha assegurat que no pagarà «ni un duro» i que «recorrerà» fins a les últimes conseqüències aquestes «sancions injustes». «No sóc responsable dels 5.000 taxistes que van dormir a la Gran Via», ha insistit. L'anunci de la multa s'ha produït en mig del període de quinze dies que s'havien donat els taxistes i l'administració per arribar a un acord que eviti la convocatòria de mobilitzacions durant el Mobile World Congress.

El Govern justifica la sanció

El Govern justifica la sanció perquè les mobilitzacions «no havien estat prèviament comunicades» i considera que Álvarez és responsable d'infraccions administratives de la Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana i de contravenir la Llei Orgànica reguladora del dret de reunió. En una carta enviada als mitjans aquest dimarts, el portaveu d'Elite Taxi s'ha mostrat «confós» amb la decisió de la Generalitat i ha assegurat que el seu paper durant les protestes de l'hivern del 2019 era d'interlocutor entre el sector i el Govern i que les decisions es van prendre de manera assembleària.

«Els representants ens vam convertir en mers interlocutors i vam vetllar perquè la situació no se n'anés de les mans», argumenta, abans d'afegir que no va convocar cap mobilització perquè no té la «legitimitat» per fer-ho. A més, assegura que «es va exposar totalment» durant les vagues del taxi per intentar «canalitzar la indignació» i evitar que Barcelona quedés «desbordada» i que el conflicte acabés «al més aviat possible».

 

Comparacions amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

En aquest punt, s'ha preguntat quina diferència hi ha entre el seu cas i la «repressió» contra els activistes independentistes Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a qui considera com a «referents», sentenciats a 9 anys de presó pel seu paper durant el referèndum de l'1-O. «La diferència és que a uns se'ls empresona injustament i a altres s'aplica la Llei Mordassa amb multes abundants», ha dit.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari