Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parlament

S'ajorna fins demà el ple del Parlament a causa del temporal

Tots els grups parlamentaris han pres la decisió per unanimitat

El ple del Parlament que havia de començar aquest dimarts a la tarda s'ha ajornat fins demà dimecres  a causa dels efectes del temporal a bona part de Catalunya. Així ho han acordat tots els grups parlamentaris per unanimitat. Està previst que la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat sigui demà a les 10 hores.

Una de les altres qüestions que s'han de debatre i votar al ple és el pressupost del Parlament que JxCat i ERC continuen negociant per evitar votar diferent. Serà també el primer ple després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar Quim Torra. El Parlament manté l'acta de diputat de Torra i Cs ha assegurat que farà tot el possible per evitar que segui a l'escó i voti. Un altre punt de l'ordre del dia del ple és el debat general sobre corrupció impulsat per Cs.

El temporal deixa sense escola més de 100.000 alumnes

El temporal de neu, vent i pluja ha deixat sense escola més de 100.000 alumnes de primària i secundària, segons ha informat el Departament d'Educació. Els centres tancats estan majoritàriament al Maresme i a les comarques gironines. A més, a causa de la neu i les alertes de vent, també s'han suspès algunes rutes de transport escolar, afectant uns 2.300 estudiants.  La comarca del Maresme ha decidit tancar tot.

La neu ha provocat que nombrosos centres educatius de la Terra Alta no hagin pogut obrir les portes aquest dimarts, afectant uns 2.500 alumnes de la comarca. Es tracta de Gandesa i diverses escoles del Pinell de Brai, Corbera d’Ebre, Vilalba dels Arcs, Caseres, Arnes, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, el Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Bot, a banda de l’Escola Puig Cavallera de Gandesa. Això ha implicat que 72.701 alumnes no hagin anar a classe. A la demarcació de Girona n'hi ha 22.005 estudiants que s'han hagut de quedar a casa.

També et pot interessar...