Alejandro Fernández acusa Ciutadans de voler «substituir el PP»

El líder del PPC creu que Casado ha de ser «oposició i alternativa» a Sánchez i no facilitar-li la investidura

Alejandro Fernández
Alejandro Fernández, líder del PPC, ha recriminat que C's vulgui fer una jugada contra el PP | CatalunyaDiari

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha recriminat a C's que vulgui «fer una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) hostil» al PP i que hagi abandonat, al seu entendre, el seu doble objectiu de combatre el nacionalisme i evitar que tingui la clau de la governabilitat a l'Estat. 

«En lloc de ser fidels a la seva missió fundacional, estan en una estratègia, convençuts que farien el 'sorpasso' al PP», ha criticat Fernández. Tot i que ha explicat que la relació amb el partit taronja és bona en l'àmbit personal, els ha recriminat que vulguin «substituir el PP». «És una estratègia errònia que està provocant que molts històrics de C's ho hagin criticat i s'hagin distanciat», ha recordat.

Sánchez
Ha reiterat que el PP no pactarà amb el PSOE | CatalunyaDiari.com

 

Fernández assegura que el PP no donarà suport al líder del PSOE, ja que és «l'oposició»

Fernández ha coincidit que una repetició electoral a l'Estat «no és desitjable per part de ningú» perquè «allargaria una situació d'inestabilitat política» amb el govern en funcions. Ha atribuït l'actual situació al fet que la moció de censura que va dur el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a La Moncloa «no va ser constructiva» perquè es va basar «en una unió circumstancial per fer fora un partit polític» del poder. Per això ha emplaçat Sánchez a pactar «amb els mateixos partits que el van posar» a La Moncloa o bé amb C's, amb qui «ja va arribar a un acord d'investidura» el 2015.

En canvi, ha descartat qualsevol mena de suport del PP i del seu president, Pablo Casado, al líder socialista i ha reservat al dirigent popular la figura d'«oposició i alternativa». «Els ciutadans van decidir amb el seu vot que el PSOE havia de liderar un govern, perquè era la força més votada, i que la segona força política és el PP. Per tant, l'oposició», ha conclòs.

Sobre els governs que el PP sí que ha pogut encapçalar amb l'ajuda de C's i VOX, el president del PPC ha assegurat que l'única «línia vermella» que posa a l'hora d'arribar a acords amb altres formacions és que condemnin el terrorisme, per la qual cosa exclou a EH Bildu. Ha lloat els casos d'Andalusia i Múrcia i ha afirmat que no hi veu «ni un sol element de preocupació». «Hi havia gent que parlava d'hecatombe i ara s'han hagut de menjar les paraules», ha asseverat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari