rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Alemanya vol intervenir en el cas català, segons el diari alemany 'Der Spiegel'

Les declaracions de la ministra de Justícia alemanya han portat cua
Mariano Rajoy i Angela Merkel en una foto d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El setmanari alemany 'Der Spiegel', el més important del país germànic, publica que la cancelleria alemanya voldria intervenir en el cas català com a mitjancera entre Catalunya i Espanya. Tal com recull 'El Nacional', la publicació assenyala que «els polítics alemanys volen ara que Brussel·les intervingui en el conflicte entre Catalunya i Espanya», i que fins i tot «molts diputats proposen que Berlín intervingui com a mitjancera». 

 

El setmanari recorda quina és la tendència dels països europeus a l'hora de posicionar-se respecte al conflicte entre Catalunya i Espanya, i és que Europa fins ara coincidia que es tracta d'un «afer intern» d'Espanya, i que els governs europeus no hi han d'intervenir. Ara bé, el 'Der Spiegel' apunta qe aquest pensament europeu es dissol perquè Espanya no pot resoldre el conflicte per si sola i perquè ara Carles Puigdemont està sota la justícia alemanya, que és qui resoldrà el seu cas. 

La ministra de Justícia alemanya, Katarina Barley, ja es va posicionar

El primer punt d'inflexió en la posició d'Alemanya respecte al cas de Puigdemont va tenir lloc aquest divendres. La ministra de Justícia alemanya. Katarina Barley, declarava públicament que «la decisió dels jutges és absolutament correcta», explicant que ja «s'esperava» la decisió del tribunal superior de Schleswig-Holstein de deixar en llibertat sota fiança a Carles Puigdemont. A més, Barley va anunciar que volien «parlar dels aspectes polítics». 

 

Respecte a les declaracions de la ministra de Justícia alemanya, 'Der Spiegel' apunta que Barley ha posat més pressió sobre l'Estat espanyol «perquè busqui una solució política al conflicte de Catalunya». El setmanari dona a entendre que les declaracions de Katarina Barley són compartides per altres membres de la Unió Demòcrata Cristiana (CDU), el partit d'Angela Merkel. Explica que a poc a poc més membre es van sumant a l'opinió que Alemanya hauria d'intervenir en el conflicte català. 

 

'Der Spiegel' apunta que les intencions del govern alemany provoquen «nerviosisme» dins del govern espanyol, ja que la mediació internacional ha estat una de les opcions més contemplades per part de Catalunya per tal de donar una resposta al conflicte. Carles Puigdemont ha insistit en diverses ocasions que està obert al diàleg amb l'Estat espanyol i que la mediació internacional és benvinguda. «Només si Europa o un Estat potent com Alemanya intervenen en el conflicte, els catalans tindran l'oportunitat d'obtenir concessions substancials de Madrid. Tothom n'és conscient, i això explica la reacció del ministre espanyol d'Exteriors, Afonso Dastis», relata el setmanari. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris