IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'alcalde de Badalona torna a l'alcaldia després dels seus problemes de salut

Pastor ha apostat per negociar amb les altres forces polítiques per arribar a un acord, després d'unes setmanes convulses al consistori badaloní

El socialista Álex Pastor repetirà com a alcalde de Badalona, gràcies a Dolors Sabater
L'alcalde de Badalona torna a l'alcaldia després dels seus problemes de salut | Cedida

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), ha tornat a assumir l'alcaldia de la ciutat després d'haver estat un mes allunyat del càrrec per problemes de salut. En una atenció a la premsa prèvia a la reunió de govern d'aquest dilluns, el batlle s'ha referit als pressupostos municipals i ha apostat per negociar amb les altres forces polítiques per arribar a un acord. 

Amb tot, ha advertit que «ara no toca parlar de cadires», en relació amb la petició de Guanyem Badalona d'obrir un diàleg «sense línies vermelles». Pastor ha explicat que ha patit unes arrítmies cardíaques provocades per l'estrès i ha desmentit els rumors «falsos» que en les darreres setmanes han assenyalat que la seva absència no estava relacionada amb un problema de salut.

Retirat temporalment per problemes de salut

Gairebé un mes després d'apartar-se del càrrec a causa de problemes de salut, l'alcalde Badalona, Álex Pastor, ha tornat a presidir una reunió de l'equip de govern municipal. En una atenció a la premsa, el batlle ha assegurat que la seva prioritat pels propers mesos és que s'aprovin els pressupostos per poder «seguir desenvolupant polítiques d'esquerres» i complir «amb el Pla d'Acció Municipal (PAM)».

L'alcalde s'ha mostrat disposat a parlar amb els altres partits del consistori per tirar endavant els comptes i ha recordat que l'equip de govern ha apostat pel diàleg des d'un primer moment: «Sempre hem parlat amb l'oposició, no és notícia que ho fem ara», ha comentat Pastor referint-se a les negociacions amb Guanyem Badalona que van encetar-se dijous passat.

Amb tot, descarta que l'alcaldia també estigui inclosa en aquestes converses i adverteix que ara «no toca parlar de cadires». Pastor recorda que si ell és alcalde és perquè els partits de l'oposició li van donar suport i indica que ara el que s'ha de fer és treballar per la ciutat.

«Cadascú posarà el seu preu, però confio que els partits de l'oposició seran suficientment responsables i generosos com per posar la ciutat per davant dels seus interessos», ha assenyalat.

Unes setmanes molt convulses al consistori badaloní 

Tot plegat després que en les darreres setmanes s'hagi intensificat la pressió sobre els socialistes i els comuns, amb l'amenaça del PP de dur al contenciós administratiu el nomenament de l'alcalde accidental, que consideren que es va fer de manera irregular, i la proposta de Guanyem Badalona per intentar propiciar un relleu a l'alcaldia.

Pastor ha aprofitat per agrair el suport que ha rebut per part de la ciutadania, d'alguns dels regidors d'altres partits i dels membres de l'equip de govern que «han seguit pilotant el vaixell» mentre ell no hi era.

 

L'alcalde reprèn la feina «motivat i amb ganes»

L'alcalde ha assegurat que es troba en plena forma i que reprèn la seva feina «motivat i amb ganes». Lamenta els «rumors falsos» que en els darrers dies han apuntat que la seva baixa podria no estar relacionada amb un problema de salut o que hauria defugit de les seves responsabilitats. 

«Als qui em volen mal o m'han criticat també vull donar-los les gràcies perquè si sóc aquí també és per ells, ja que torno per demostrar que vull dedicar-me a aquesta vocació de servei públic», comenta.

L'alcalde ha detallat que l'agost de 2018, pocs mesos després d'assumir el càrrec per primer cop, ja va tenir un primer episodi d'arrítmies cardíaques i que ara hauria tornat a patir un segon a causa de l'estrès.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari