IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Van a per les butxaques: Instal·len un nou radar a les carreteres catalanes

L’objectiu és reduir la velocitat excessiva en aquest punt així com la sinistralitat

Nou radar a la C-63
El radar servirà per reduir la sinistralitat | Cedida

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament un nou radar fix a partir de dimarts a la carretera C-63, d'entrada a la població de Lloret de Mar (la Selva). L’objectiu és reduir la velocitat excessiva en aquest punt així com la sinistralitat. A més, la seva instal·lació també respon a un conjunt de peticions del territori. El límit màxim de velocitat permès a la via és de 80 km/h.

Aquest nou radar complementa el que ja hi ha a la mateixa carretera en sentit contrari, a uns 700 metres de diferència aproximadament, en direcció Vidreres. La velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 12% dels accidents amb víctimes mortals i ferits greus a Catalunya l'any 2019.

Un radar a la C-17 des del mes passat

El director del SCT, Juli Gendrau, va avançar el passat 16 de gener que s'instal·larà un nou radar a la C-17, a l'altura del Pinós (Osona). Es tracta d'un punt en què es detecta un alt nombre d'accidents, sobretot quan plou, i el radar ajudarà a reduir la sinistralitat a la via. Gendrau va explicar que l'aparell s'habilitarà en direcció sud i, malgrat uns centenars de metres més enllà, a l'altura de Sant Martí de Centelles, hi hagi un altre radar, d'entrada la intenció és mantenir-los tots dos.

D'altra banda, el director del SCT va destacat que els controls a la C-25 han fet baixar el nombre de víctimes mortals en aquesta via que en el darrer any han passat de 7 a 1. En el conjunt de les comarques centrals, el 2019 va haver-hi 32 víctimes mortals a les carreteres.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari