Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Nou radar de tram a les carreteres catalanes

Afecta un trajecte de vuit quilòmetres prop de Figueres, conegut com el «corredor de la mort»

Nou radar de tram a l'Empordà. Aquest 2020 s'instal·laran dos mesuradors  a l'N-II  que controlaran la velocitat mitjana dels conductors en un trajecte que comprèn vuit quilòmetres al cinturó de ronda de Figueres (Alt Empordà). Concretament, els aparells se situaran entre els punts quilomètrics 750 i 758, per tant, entre Hostalets de Llers i el polígon del Pont del Príncep, al terme municipal de Vilamalla. De fet, es tracta d'un tram malauradament conegut per l'alt índex de sinistralitat que registra.

Conegut com el «corredor de la mort»

El tram on els nous aparells regularan la velocitat dels vehicles ha concentrat històricament multitud d'accidents de trànsit, molts d'ells mortals, sobretot quan es permetia als camions circular-hi, fet que l'ha portat a ser reconegut com a «corredor de la mort». L'última dècada s'ha reduït notablement el nombre d'accidents a l'N-II i es preveu que el nou radar, que ha d'estar operatiu en el termini d'un any, contribueixi a continuar en aquesta línia.

Velocitat màxima de 80 km/h

Tot i que anteriorment es podia circular a 100 km/h al llarg de tot el cinturó de ronda de Figueres, les autoritats van prendre la mesura de rebaixar la velocitat vint quilòmetres per reduir la sinistralitat, de manera que actualment  cal circular a màxim 80 km/h per aquest tram, que aviat controlaran els radars.

Sis radars de tram a Girona província

Amb la instal·lació d'aquests nous radars,  ja ascendeixen a sis els trams on es controla la velocitat mitjana a comarques gironines. Es van començar a col·locar el 2014. El primer de tots, a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera, és el que menys infraccions detecta. En canvi,  el que funciona a l'Alt Empordà entre Capmany i Agullana, també a l'N-II, ha enxampat 15.978 conductors sobrepassant la velocitat màxima en un any i mig. 

L'N-II continua sent un punt negre de la xarxa viària catalana i, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), gràcies a aquest tipus de radars els conductors fan «petites reduccions en la velocitat de circulació» que acaben comportant una disminució notable del nombre d'accidents i morts a la carretera.

 

També et pot interessar...