Aragonès i Calvet, una relació freda al Festival Cruïlla

Segons 'Crónica Global', els dos membres del Govern no es van saludar

Meritxell Budó, Quim Torra, Pere Aragonès i Damià Calvet.
Aragonès i Calvet van mostrar-se freds entre ells al Festival Cruïlla. | ACN

Barcelona acollia el vespre d'aquest dimecres, 1 de juliol, l'estrena del Festival Cruïlla, rebatejat amb el 'cognom' «XXS» per les mesures de distanciament que cal aplicar a causa de la covid-19. Al primer acte hi assistien diversos membres del Govern, entre ells el vicepresident Pere Aragonès (ERC) i el conseller Damià Calvet (JxCat), juntament amb les seves respectives esposes.

El digital 'Crónica Global' apunta aquest dijous que, malgrat compartir espai i ser companys de Govern, diversos testimonis van comprovar com ni tan sols se saludaven. Aragonès serà amb tota probabilitat el candidat d'ERC a les eleccions a la Generalitat, mentre Calvet intentar entrar en la cursa per ser el cap de files de JxCat. Una rivalitat que, malgrat no haver-se materialitzat, sembla que ja s'ha pogut veure en les darreres hores al Cruïlla, segons el digital.

Iseo estrena el Festival Cruïlla XXS

El concert de la navarresa Iseo ha donat el tret de sortida al cicle Cruïlla XXS, amb fins a 200 propostes programades a diferents indrets de Barcelona les nits de juliol i agost. L'artista ha comparegut en solitari al Poble Espanyol aquest dimecres, sense la companyia de Dodosaund, amb qui sí que va actuar els darrers Festival Cruïlla i Cruïlla de Tardor.

Però el d'avui ha tingut poc a veure amb aquells dos concerts, i la cantant s'ha defensat només amb la veu, la guitarra i un pedal 'looper' per donar més gruix i accents a les cançons. En paral·lel, a l'Anella Olímpica, l'XXS ha organitzat un acte per celebrar l'estrena d'aquest cicle inèdit, que és el fruit de l'adaptació del festival d'estiu del Fòrum cancel·lat per la crisi sanitària.

Iseo ha exhaurit les entrades tant del concert inaugural d'aquest dimecres com del que ofereix novament demà. L'artista ha actuat davant de 430 persones, el límit de l'aforament al Poble Espanyol per tal de poder mantenir les distàncies de seguretat. L'aspecte poc atapeït de la plaça, amb el públic assegut i molts amb taula, així com les mascaretes i les indicacions per megafonia eren el recordatori de la raó de ser d'aquest cicle: un programa dissenyat després de la cancel·lació del Festival Cruïlla 2020 amb actuacions en espais de format petit o mitjà que respecten les restriccions sanitàries davant la crisi del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari