Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
roger torrent i pere aragonés

Aragonès i Torrent, els dos candidats per rellevar Junqueras en cas d'unes noves eleccions

Si el Suprem inhabilita a Junqueras, s'haurà de buscar una altra figura per encapçalar ERC

roger torrent i pere aragonés
Aragonès i Torrent, un dels dos podria substituir a Junqueras si hi torna a haver eleccions | EFE

 

Amb la sentència del judici apropant-se i la possibilitat que s'inhabiliti als presos, comencen els moviments en la política catalana. Aquest és el torn d'Esquerra Republicana que, en cas d'inhabilitació hauria de buscar un nou cap de partit. Ara per ara, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, comencen a perfilar-se com a possibles candidats.

El vicepresident del Govern i el president del Parlament serien els candidats més «viables»

Segons indica 'Nació Digital', Aragonès i Torrent serien els candidats més «viables» per a Esquerra Republicana en cas que haguessin de substituir a Junqueras. Si hi hagués una inhabilitació als presos i, com a conseqüència, es convoquessin eleccions a Catalunya, aquests dos polítics podrien ser el candidat d'ERC.

Aragonès juga amb avantatge pel que fa a coneixements en maquinària governamental i en economia, a més de l'afinitat amb Junqueras. Tot i que al vicepresident pot jugar-li en contra la «Llei Aragonès», que des dels sectors més socials va ser vista com un intent d'afavorir la privatització. Torrent, en canvi, té punts a favor per transmetre la imatge de figura més social i pels moviments que ha fet per teixir una resposta a la sentència del Suprem.

Segons han declarat fonts del partit al mitjà citat anterioment, «no hi haurà una baralla, tothom sumarà» i no hi haurà problema per buscar un successor per a ERC encara que, de moment, Junqueras és la referència.

També et pot interessar...