Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cardenal Cañizares

L'arquebisbe de València creu que el pacte PSOE-Podemos posa a Espanya en «greu emergència»

Asegura que tenen la intenció d'imposar un «canvi cultural» i un «pensament únic»

Cardenal Cañizares
L'arquebisbe de València, molt crític amb l'acord PSOE-Podemos | CatalunyaDiari

L'acord de govern entre el PSOE i Podemos continua provocant reaccions contràries en el sectors conservadors, com l'església espanyola. Una de les darreres persones en opinar ha estat l'arquebisbe de Vàlencia, el cardenal Antonio Cañizares, que afirma que el pacte entre «socialistes i socialcomunistes» quebrarà la societat espanyola i ficarà el país en una situació de «greu emergència» 

En una carta, sota el títol 'Reflexions al fil dels fets', Cañizares explica serà necessària una «sanació urgent» i que aquest govern no tindrà només repercussions econòmiques. Considera que les autodenominades «forces progressistes» provocaran «un canvi cultural i fomentaran un pensament únic» contrari als valors cristians

Abandonament de la trascendència de Déu

Defensa que  Espanya en un fidel reflex de la «crisi cultural i humana» que viu Occident  i que aquest govern encara les profundirzarà més. Lamenta que no s'estiguin prenent les mesures requeribles, exigibles i  posibles per superar «aquesta situació patològica». 

El cardenal critica obertament que aquesta nova cultura, que representen els partits com PSOE o Podemos, comporti «una visió antropològica radical» i provoqui un «enfosquiment del sentit de la persona i la seva dignitat».   Aquest ofuscació es culpa, afirma, de «l'abandonament de la referència del sentit de la trascendència, de Déu, de Déu Creador i Redentor i de la raó natural». 

També et pot interessar...