Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’ANC xifra en 400.000 els inscrits a la manifestació a un dia de la Diada

L’entitat explica que s’han venut 250.000 samarretes i que hi ha 1.200 autocars reservats

Marea d'estelades al carrer d'Aragó en la Diada de l'Onze de setembre de 2018 | CatalunyaDiari.cat

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic aquest dimarts que 400.000 persones ja s'han inscrit a la manifestació de la Diada de l'Onze de setembre impulsada per l'entitat. A un dia per la Diada, l’ANC ha explicat que s’han venut  250.000 samarretes commemoratives de la jornada i que hi ha 1.200 autocars reservats per assistir a la marxa reivindicativa. L’entitat ha indicat que encara hi ha trams del recorregut de la manifestació per omplir i ha fet una crida a la ciutadania a sumar-s’hi.

El Govern recorda que «s'ha convidat a tothom»

La portaveu del Govern de la Generalitat,  Meritxell Budó, ha volgut sortir al pas de les crítiques que el constitucionalisme ha llençat per la temàtica i el contingut dels actes institucionals de la Diada de Catalunya d'aquest any. Després que  Cs, PSC i PPC hagin anunciat que no assistiran als esdeveniments que organitza el Govern per considerar que tenen un  biaix independentista, Budó ha negat la major i ha afirmat que «qui se sent exclòs dels actes és perquè decideix autoexcloure's».

«S'ha convidat a tothom, els actes no exclouen ningú. L'acte institucional de la Diada commemora el centenari de Brossa i de la vaga de la Canadenca; el 80è aniversari de l'exili de la guerra civil; homenatja Neus Català; i recorda els refugiats i exiliats de tots els temps. El símbol, a més, és una maleta, no una estelada. No s'exclou ningú», ha defensat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Tot i les crítiques rebudes,  Budó manté el caràcter transversal de la Diada i els actes institucionals, i per això ha fet una crida a «participar massivament i amb el civisme de sempre» en els esdeveniments que commemoren l'Onze de Setembre.

També et pot interessar...