Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aznar acusa Sánchez de «normalitzar el cop d'estat» reunint-se amb Torra

A través de la fundació FAES, l'expresident espanyol s'ha mostrat molt crític amb la trobada entre els dos presidents

La FAES de José María Aznar ha criticat la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra
La FAES de José María Aznar ha criticat la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez a Barcelona, en les hores prèvies al Consell de Ministres de la Llotja de Mar, la Fundació para a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), el 'think thank' que presideix l'expresident José María Aznar, no ha dubtat a expressar el seu malestar per la trobada dels dos dirigents en un comunicat.  

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

En la mateixa línia que Ciutadans (C's) o el mateix Partit Popular (PP), la FAES ha acusat Sánchez de «normalitzar el cop d'estat que els secessionistes van perpetrar ara fa un any», i d'haver-se endinsat en «l'obscur territori del supremacisme etnicista català», aprofitant també per carregar novament contra el president Torra. «Ha deixat enrere 40 anys de Constitució, d'Estat de Dret, d'unitat nacional en llibertat i igualtat dels espanyols», ha insistit la fundació.

Aznar acusa Sánchez de permetre l'estrangerització del govern espanyol a Catalunya

Aprofitant també  l'anunci del canvi de nom de l'Aeroport del Prat, que passarà a dir-se Josep Tarradellas, una decisió que tampoc ha agradat gaire a les forces sobiranistes, la FAES ha insistit que «ni Sánchez és Suárez, ni Torra és Tarradellas». Al mateix temps, la fundació també s'ha mostrat molt crítica perquè el president socialista no s'hagi reunit amb les forces unionistes catalanes. 

  • Més notícies relacionades: Aznar exigeix «desarticular el moviment secessionista» a Catalunya
Pedro Sánchez i Quim Torra durant la reunió al Palau de Pedralbes
Pedro Sánchez i Quim Torra durant la reunió al Palau de Pedralbes | cedida

 

Sobre l'operatiu policial impulsat per l'executiu espanyol per garantir la seguretat aquest 21 de desembre, la FAES  ha acusat Pedro Sánchez de permetre que el govern espanyol sigui «estrangeritzat» a Catalunya.  En aquest sentit, el 'think thank' ha posat com a exemple, més enllà de la presència de guàrdies civils i policies nacionals enviats per a l'ocasió, que tot hagi semblat més aviat una «reunió de govern a govern», i que el comunicat emès posteriorment sigui  «una pràctica internacional per excel·lència».