Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidint l'entrega de les medalles d'honor de la ciutat el 26 de novembre de 2019

Barcelona aprova el pressupost de 2020 amb el suport de 33 dels 41 regidors

Són els primers comptes amb llum verda d'Ada Colau

El ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres ha aprovat el pressupost 2020 amb els vots favorables de BComú, el PSC, ERC i JxCat, que han sumat 33 dels 41 regidors, per la qual cosa seran els primers comptes que aprovarà l'alcaldessa, Ada Colau, des que es troba al capdavant del consistori.

Durant el seu primer mandat va impulsar el 2016 una modificació pressupostària, el 2017 i 2018 dues qüestions de confiança, i el 2019 una pròrroga, després de no obtenir prou suports per aprovar un pressupost sencer, motiu pel qual el ple municipal no donava llum verda a uns comptes des del 2015, quan l'Alcaldia estava en mans de l'exalcalde de CiU, Xavier Trias.

Ada Colau, agraïda

Colau ha agraït el to i les propostes d'ERC i JxCat durant la negociació, així com la «feina invisible» del regidor de Pressupostos, Jordi Martí, i de la regidora d'Hisenda, Montserrat Ballarín, i ha celebrat que la capital catalana tingui uns comptes afrontar les desigualtats i la crisi climàtica.

«Aquest gran acord m'agradaria que sigui la marca, la definició d'aquesta nova etapa. Pel bé de tots. La gent no entén de qui és competència cada cosa, i fa molt de temps que tenim serveis socials al límit», i ha advertit que si no hi ha diàleg, el descrèdit de la política serà generalitzat i perjudicarà tothom, segons ella.

«Època nova d'acords»

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que ha començat «una època nova d'acords»; mentre que Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (JxCat) han avisat que seguiran de prop el Govern municipal en l'aplicació i compliment d'aquests comptes.

No obstant això, el líder de BCN Canvi, Manuel Valls, ha considerat «molt preocupant» el protagonisme que ha pres ERC al consistori; Josep Bou (PP) ha retret al govern municipal dels comuns i el PSC haver pactat amb partits independentistes, i Luz Guilarte (C's) ha lamentat la pujada d'impostos que acompanya el pressupost.

Més de 3.000 milions d'euros

Es tracta d'uns comptes de 3.033 milions d'euros, amb un increment de 386,1 milions, fet que suposa un 14,6% més respecte als del 2019, i, en el marc dels ingressos, es preveu un increment de 128 milions en transferències de l'Estat; de 43 milions per l'adequació de l'IBI als nous valors cadastrals; 40 milions pel recàrrec de l'impost turístic i 80,3 més en taxes.

També et pot interessar...