Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.

Bargalló preveu la reobertura parcial de les escoles per a la fase 2

Ho ha explicat aquest dilluns en una entrevista a 'Ràdio 4'

El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.
El president Torra i el conseller Bargalló, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que preveuen reobrir les aules al juny en els territoris que estiguin en fase 2, però ha concretat que «no serà en cap moment per tornar a fer classes normals». En una entrevista aquest dilluns a Ràdio 4, Bargalló  ha explicat que després del període de preinscripció  als centres, es reobriran les aules per «qüestions diverses», i que acolliran alumnes que estan acabant la seva etapa educativa, com els de sisè de Primària, quart d'ESO, segon de Batxillerat i els últims cursos de cicles formatius.

Consolidació de la preinscripció telemàtica

«Aquests alumnes els acollirem per fer el traspàs de l'etapa al títol, amb mesures sanitàries i amb grups reduïts», ha sostingut el conseller, que també ha dit que s'estan plantejant mesures per acollir altres alumnes les famílies dels quals ho necessiten, però ha subratllat que aquesta assistència serà voluntària. Sobre la preinscripció, que comença aquest dimecres de forma telemàtica i es podrà fer fins al 22 de maig, Bargalló  ha avisat que aquesta fórmula no serà així «per última vegada», ja que considera que és més fàcil i segura.

Per a les famílies que no puguin preinscriure de manera telemàtica dels centres obriran presencialment els quatre últims dies, i Bargalló ha apuntat que no compten amb la dada dels nous alumnes de P-3 que no puguin preinscriure: «No els tenim en el sistema. No sabem quantes famílies de P-3  podran fer-ho o no telemàticament».

El curs que ve, les aules podrien acollir la meitat d'alumnes que fins ara

De cara a el curs 2020-2021, el conseller ha explicat que estan treballant escola per escola per analitzar els espais que tenen, ja que preveuen que les aules acullin «la meitat dels alumnes que acollien fins ara», i també han d'estar preparats per un altre possible confinament. El conseller d'Educació ha afirmat també que s'hauran d'adaptar els espais i els horaris d'entrada i sortida als centres per evitar aglomeracions.