Laura Borràs i Carles Puigdemont.

Borràs sorprèn: Carrega contra els Mossos, que depenen de JxCat al Govern

La candidata de JxCat promet «tolerància zero amb la violència» en un tuit però no concreta a què fa referència

«M’indigna veure comportaments d'alguns agents de Mossos que són incompatibles amb els d’una policia democràtica referent en la protecció i promoció de drets. Cal ser intransigent i exemplar envers aquests comportaments. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència!». És el tuit de la candidata de JxCat, Laura Borràs, on carrega aquest dilluns contra els Mossos, cos policial que dirigeix la conselleria d'Interior (en mans de JxCat). La presidenciable no hi concreta a què fa referència. No queda clar si comenta algun episodi concret —com els aldarulls d'aquests dies per mobilitzacions antifeixistes per la presència de Vox—, o no. 

El cas és que la candidata de JxCat ha sorprès criticant la policia catalana atès que la seva direcció política depèn de Junts per Catalunya. Miquel Sàmper, l'actual conseller d'Interior, forma part del Govern a proposta de la formació que presideix Carles Puigdemont. Tot un atreviment per part de la candidata de JxCat, amb una crítica que es gira en contra de les sigles que ella mateixa representa a escassos sis dies per la jornada electoral.

Borràs fa campanya acompanyada de Quim Torra

Precisament Laura Borràs ha estat aquest diumenge a Granollers, en el primer míting electoral en què ha aparegut el darrer president de la Generalitat, Quim Torra. «Em dolen tant els comentaris sobre el seu presumpte problema judicial. Per la mort de Déu! Estem a l'Estat espanyol encara. No sabem que és impossible que hi hagi justícia per a una independentista a l'Estat?», va dir Torra en l'acte. L'expresident, amic de Borràs, ha afegit que li «dol moltíssim» que no hi hagi hagut unitat antirepressiva davant del cas judicial: «És que m'enfado», ha conclòs.

Per la seva banda, Borràs ha demanat el vot per JxCat perquè les urnes facin «de jutge de la democràcia». La candidata de Junts també ha demanat a «qui cregui» que la independència és «impossible» que «no molesti als qui ho estan intentant». D'altra banda, el número tres de la llista per Barcelona, Joan Canadell, ha defensat que la independència pot arribar en qüestió de dos o tres anys, i que Catalunya podria ser un país equiparable als frugals cap al 2035 —al nivell dels Països Baixos, Àustria, Dinamarca, Suècia i Finlàndia.

A l'acte també hi ha participat l'exconseller Jordi Turull, empresonat a Lledoners. Gràcies al permís del tercer grau, Turull ha intervingut des de Granollers per criticar que ara la direcció del PSC tingui «por» de les urnes, en referència a l'1-O, quan les seves bases no van tenir-ne a l'hora d'enfrontar-se al franquisme.