Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Borràs es mulla per primer cop i explica què farà si Aragonès guanya les eleccions

La candidata de JxCat acusa Illa de «temerari i irresponsable» per no fer-se test d'antígens abans del debat de la CCMA

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Carles Puigdemont, cap de llista de Junts per Catalunya, amb la presidenciable Laura Borràs. | ACN

La candidata de JxCat al 14-F, Laura Borràs, ha assegurat que investirà el cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, si els republicans guanyen les eleccions: «Només treballem en el marc d'un govern independentista», ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a RAC1. Borràs també ha acusat el presidenciable del PSC, Salvador illa, de ser «temerari i irresponsable», per no fer-se cap test d'antígens abans del debat d'ahir de la CCMA.

Borràs investiria Aragonès

La candidata de Junts també ha explicat que va convèncer el doctor Josep Maria Argimon perquè sigui el seu conseller de Salut —si és presidenta— en un dinar la setmana passada: «Vull un Govern amb els millors professionals. El vaig veure molt convençut, em va fer confiança i li estic molt agraïda», ha subratllat. Això malgrat que Argimon ha ignorat aquest dijous l'anunci de Borràs i no s'ha mullat al respecte.

La candidata de Junts ha subratllat que treballa perquè el seu partit guanyi les eleccions i pugui formar un Govern independentista «fort». Borràs, que ha tornat a donar per fet que ERC, PSC i comuns pactaran si en tenen l'ocasió —tot i que republicans i socialistes s'autoexcloguin—, ha afirmat que ella investiria Aragonès: «Treballarem perquè això no passi, però sí: només treballarem en el marc d'un Govern independentista».

Pel que fa al Parlament, no ha volgut entrar en si Junts tornaria a avalar una presidència de Roger Torrent, després dels múltiples xocs entre el partit de Carles Puigdemont i el dirigent d'ERC. Borràs ha justificat que JxCat «ho vol presidir tot», i que ambiciona gestionar el país de manera «eficaç i eficient». En aquest sentit, ha afegit que «no es pot permetre» que el Parlament torni a ser una «sucursal» de l'Estat com afirma que ha estat aquesta legislatura. «Cal recuperar la normalitat democràtica de la sobirania», ha reiterat.

Ataca Salvador Illa

Borràs també ha criticat Illa, després que s'hagi sabut que va ser l'únic candidat que es va negar a fer les proves anti-covid abans del debat d'ahir de la CCMA —tal com ha avançat 'Nació Digital'. «Em sorprèn molt, era una petició de qui t'ofereix casa seva, i en plena pandèmia cal extremar la seguretat». La candidata de Junts ha argumentat que Illa, que fins fa poc era ministre de Sanitat, ha comès una «temeritat». «Ja ha manifestat la seva incompetència i irresponsabilitat en no complir el protocol, i la seva falta d'exemplaritat en algú que hauria de complir amb l'exemple», ha conclòs.

D'altra banda, Borràs ha dit avui que caldrà treballar per reactivar la DUI si l'independentisme suma més del 50% de vots. Ahir, però, va assegurar en una roda de premsa a l'ACN que aquest escenari també es pot produir si l'independentisme només revalida la majoria en escons, però no en vots —tot i que el programa de JxCat no ho contempli.