Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs visita a Felip VI

Borràs retreu al rei el discurs del 3 d’octubre i l’existència de «presos polítics»

La número dos de JxCat ha lluït complements grocs durant la trobada amb el rei | Així mateix, Borràs li ha fet entrega d'una carta escrita per Jordi Sánchez i d'un informe de l'ONU

Laura Borràs visita a Felip VI
Laura Borràs s'ha reunit amb el rei Felip VI lluint complements grocs pels presos | Cedida

 

El rei Felip VI ha reprès la seva ronda de consultes per la investidura d’un nou president i ho ha fet aquest dijous amb la visita de la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs, qui duia a la solapa de la jaqueta una agulla d’una papallona groga i al canell dret, mà amb la qual ha saludat al rei,  portava un braçalet amb els mateixos tons.  La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats ha retret aquest dijous al rei Felip VI el seu discurs «de part» del 3 d’octubre del 2017, així com l’existència de «presos polítics» a l’Estat, i li ha lliurat una carta personal del cap de llista de la seva formació a les eleccions del 28-A, Jordi Sànchez, a més de l’informe del grup d’experts de de la ONU sobre detencions arbitràries.

El rei ha esperat a Borràs a les portes del seu despatx, com ja havia fet en les reunions amb els vuit representants dels partits amb els quals ja s’havia reunit en l’anterior jornada. A les 10.00 hores, la diputada de JxCat ha accedit al Saló d’Audiències per arribar a on es trobava el rei. Allà, Felip VI li ha donat la mà i l’ha saludat amb un «bon dia», que Borràs ha respost immediatament.

El compte oficial de Twitter de la Casa Reial ha penjat les fotografies de la trobada. Cal destacar que, abans d’entrar  la Zarzuela, Borràs ha explicat als mitjans de comunicació que tenia la intenció de traslladar al rei el missatge dels diputats presos, denunciant la situació davant del monarca.  

En aquest sentit, Borràs ha remarcat al programa ‘Los Desayunos’ de TVE que «el suprem va decidir que no era necessari que Sànchez acudís a la ronda de consultes, segurament per evitar la incomoditat al rei de veure’s amb un pres polític».

També et pot interessar...