YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Borrell es disculpa per les seves crítiques al moviment juvenil contra el canvi climàtic

Josep Borrell va posar en dubte que els joves estiguin tan conscienciats sobre la problemàtica climàtica,

Josep Borrell en una reunió de ministres d'Exteriors de la UE a Brussel·les
Josep Borrell ha demanat disculpes | Catalunya Diari

L'alt representant de la Unió Europea per a Política Exterior, Josep Borrell, ha demanat disculpes aquest dissabte per minimitzar la lluita dels joves contra el canvi climàtic en descriure les seves ambicions com un cas de la síndrome 'Greta Thunberg', en referència a la jove activista més coneguda del moviment.

«Acabo de tornar d'un viatge als EUA, i vull disculpar-me amb qualsevol que s'hagi sentit ofès per la meva inadequada referència a la important lluita del moviment juvenil pel canvi climàtic», ha escrit Borrell en el seu compte de Twitter.

Dimecres passat, Borrell va posar en dubte que els joves estiguin tan conscienciats sobre la problemàtica climàtica, durant una xerrada al costat de l'exministre i eurodiputat espanyol José Manuel García-Margallo amb motiu de la presentació de les seves 'Memòries Heterodoxes' a Brussel·les. «Està bé estar a favor del canvi climàtic quan creus que no costa res», va declarar.

Borrell va qüestionar els joves

«Està bé sortir a manifestar-se fins que et demanen contribuir a pagar-ho. M'agradaria saber si els joves que surten a manifestar-se a Berlín són conscients del que valen aquestes mesures i si estan disposats a rebaixar el seu nivell de vida per subsidiar els miners polonesos», va assegurar sobre els costos que hauran d'afrontar els ciutadans de la UE per aturar el canvi climàtic.

El diplomàtic espanyol ja havia rectificat les seves declaracions aquest divendres en assegurar el seu «ple suport» als «moviments juvenils en contra del canvi climàtic que inspiren els polítics i les societats».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari