Boye intenta prometre la Constitució en nom de Puigdemont i Comín i el Congrés li impedeix

L'advocat registrarà una acta notarial amb l'acatament davant la Junta Electoral Central

Boye surt del Congrés acompanyat de Laura Borràs i Míriam Nogueras amb la documentació que volia presentar per acreditar Puigdemont i Comín
Boye surt del Congrés acompanyat de Laura Borràs i Míriam Nogueras amb la documentació que volia presentar per acreditar Puigdemont i Comín | Catalunya Diari

L'advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, Gonzalo Boye, ha intentat sense èxit acreditar els dos eurodiputats. Boye ha arribat a la sala del Congrés on es celebrava l'acte d'acatament de la Constitució per part de tots els eurodiputats electes i ha sol·licitat presentar una acta notarial on tots dos acataven per imperatiu legal la Constitució. Segons el lletrat, ho feia després d'adquirir uns «poders especials» que tots dos li han transferit.

No ha pogut recollir les actes d'eurodiputats

Una lletrada de la cambra baixa, però, li ha dit que en aquell acte no es podia presentar aquesta documentació i Boye –que anava acompanyat de les diputades Míriam Nogueras i Laura Borràs- ha abandonat la sala. L'advocat de Puigdemont i Comín registrarà la documentació davant la Junta Electoral Central i entén que aquest tràmit és vàlid perquè, segons apunta, s'ha fet anteriorment al Congrés i al Senat. «La gent es pensa que estem improvisant i no és així», ha afegit.

«La JEC ha rebutjat la documentació. Era el que nosaltres esperàvem. Això vol dir que ells entenen que no és necessàri que es presenti aquesta documentació, per tant, el tràmit, a efectes jurídics, ja està complert», ha explicat Boye a les portes del Congrés. L'advocat té clara la condició d'eurodiputats: «Per nosaltres i per Europa són eurodiputats. Els deixaran entrar», ha afirmat.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Bien por Boye sobresaliente

envia el comentari