Una platja catalana entre les 10 pitjors de l'estat

Una platja catalana de l'escala podria ser perillosa per a la salut
Platja Rec del Molí
Una platja de l'escala entre les 10 pitjors d'Espanya | Cedida

 

Una platja catalana podria ser perillosa per a la salut, així ho anuncia l'Agència Europea de Medi Ambient que ha seleccionat les 10 pitjors platges de l'estat. La classificació es basa en el fet que són microbiològicament inadequades per al bany i entre les elegides hi ha una de catalana.

 

Una platja catalana suspèn i dues aproven amb un suficient

Entre aquestes 10 es troba una platja catalana, el Rec del Molí, a l'Escala (Alt Empordà), segons l'Agència Europea del Medi Ambient. És l'única a Catalunya, de les 236 platges que hi ha a la costa catalana, que suspèn al ser perillosa per la salut a causa de la contaminació de l'aigua. Tot i això, dues aproven amb un suficient: la platja del Fòrum a Sant Adrià del Besòs, i la de Ponent de Vilassar de Mar. N'hi ha deu de qualitat «bona» i la resta, 224, són considerades de qualitat 'excel·lent'

 

Imatge de la platja del Rec del Molí de l'Escala
Imatge de la platja del Rec del Molí de l'Escala | Arxiu

La contaminació es produeix per aigües residuals

Segons l'informe que publica l'Agència Europea, la platja del Rec del Molí registra nivells de bacteris fecals superiors als permesos: concretament s'han detectat alts valors d'enterococs intestinals i d'Escherichia coli. Aquesta contaminació prové, segons l'ens europeu, d'aigües residuals i de drenatge d'explotacions i sol ser pitjor en els dies de pluja i posteriors.

 

Les platges insalubres segueixen representant un percentatge mínim de les zones de bany espanyoles, tot i això augmenten any rere any, en concret, un 35,5% més respecte als registres anteriors. Les zones més afectades són les d'interior com rius o platges d'aigua dolça.

 

En total, dels 2228 punts de bany controlats que hi ha a Espanya, n'hi ha 50 on les autoritats europees recomanen que es prohibeixi el bany. No obstant això, el 97% de les zones de bany espanyoles són considerades segures, i en nou de cada deu la qualitat de l'aigua és excel·lent.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari