YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Buch assegura que quan es tracta de «restablir l’ordre» la imatge dels Mossos és «secundària»

El conseller d’Interior destaca un descens dels incidents

Miquel Buch destaca un descens dels incidents
Miquel Buch destaca un descens dels incidents | CatalunyaDiari.cat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que la imatge del cos dels Mossos d'Esquadra és «secundària» quan es tracta de «restablir l'ordre» i «garantir» la seguretat dels catalans i el dret a manifestar-se.

El conseller ha explicat que entre els motius pels quals aquest diumenge no hi va haver situacions violentes als carrers hi ha l'aparició del cordó de pacifistes del dissabte «entre els grups violents i la policia», així com també «el rebuig de la societat catalana dels actes violents» i ha afegit que «hi poden haver altres motius». Ha indicat que no sap si els actes violents es repetiran però ha dit que, si això passa, els Mossos d'Esquadra estaran «preparats» per «restablir l'ordre».

Buch «no» defensa l’ús de pilotes de goma

Preguntat per l'ús de pilotes de goma per part de la policia espanyola, Buch ha dit que «el Parlament no pot legislar o manar sobre protocols o eines d'altres cossos policials». Sobre si preferiria que el CNP no utilitzés aquest tipus de projectils, ha afirmat que «el Departament d'Interior preferiria que no hi hagués grups violents al carrer, cremes, barricades i aquesta imatge que s'està mostrant de Catalunya i Barcelona».

«Això és el que preferiria Interior i el conseller al capdavant, però quan hi ha problemes d'ordre públic i que no es garanteix la seguretat dels catalans i catalanes evidentment els cossos policials han d'intervenir». Malgrat aquesta resposta, després ha afirmat que «no» defensa l'ús de les pilotes de goma.

Buch situa el «rebuig» als violents entre els motius pel cessament de la violència al carrer

El conseller ha començat la intervenció descrivint els fets d'aquest diumenge. Ha exposat que davant la Subdelegació del govern espanyol hi van haver 3000 persones que després van anar a Via Laietana «sense cap mena d'incident». Tampoc hi va haver incidents al tall de l'Avinguda Meridiana amb un miler de persones, al davant dels jutjats de Girona amb unes mil persones.

També ha explicat que hi va haver talls a la xarxa de carreteres i ferrocarrils. «Estem davant el segon dia i la segona nit sense incidents rellevants i la societat catalana s'ha continuat expressant de forma pacífica i cívica, mostrant el rebuig, el que pensen sobre la sentència del Tribunal Suprem i la seva consideració vers la sentència als presos polítics, però amb absoluta normalitat».

Pel que fa a l'obertura d'investigacions internes, Buch ha explicat que les informacions reservades estan regulades davant possibles males praxis però no ha dit si se n'ha obert alguna perquè ha exposat que no en tenia coneixement.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari