Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern obre la porta a celebrar les eleccions autonòmiques en dos dies

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ho ha admès aquest dijous

Eleccions 2020
Budó no descarta que la jornada electoral s'allargui o bé que es pugui votar en dos dies. | ACN

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que l'executiu català està disposat a allargar la jornada electoral del 14-F més d'un dia si així ho acorda la majoria de partits. «Si veiem que alguns dels mecanismes no queden prou garantits i que cal reforçar les eleccions allargant la seva durada, un dia més o el que sigui, si hi ha acord entre formacions, hi estem disposats», ha afegit en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Budó explica que el Govern valora diverses opcions

La consellera ha recordat que això requeriria d'una modificació puntual de la llei electoral, i ha refermat que allargar les votacions és una opció que «no està descartada». Budó ha explicat que en els pròxims dies, sense concretar, el Procicat anirà aprovant els diferents protocols sobre les eleccions al Parlament, i alhora ha assegurat que després les propostes aprovades es traslladaran a una taula de partits on s'acabaran de consensuar. «Volem escoltar i tenir en compte les seves consideracions», ha conclòs.

D'entre les opcions que té el Govern sobre la taula, a banda de celebrar els comicis en dos dies, també hi ha el d'allargar la jornada electoral que, val a dir-ho, ja és prou ampli —habitualment es pot votar de les nou del matí a les vuit del vespre.

L'ajornament electoral sembla descartat

La mateixa consellera Budó obria la porta el passat divendres, 20 de novembre, a un ajornament electoral en cas que la situació de l'epidèmia a Catalunya estigués descontrolada en la data de les eleccions, el 14 de febrer. El titular d'Interior, Miquel Sàmper, s'unia el cap de setmana passat a estudiar aquesta possibilitat. Però al llarg de la setmana, totes les formacions, incloses Junts per Catalunya i ERC, van demanar que no es permetés cap ombra de dubte sobre la data electoral i es van conjurar a mantenir la data del 14 de febrer per renovar el Parlament.