Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Suprem afirma que la mesura estava justificada

El Canadà denega a Puigdemont el permís per entrar al país

El mitjà canadenc 'La Presse' assenyala com a motiu les acusacions que fa l'Estat contra l'expresident

El Suprem afirma que la mesura estava justificada
És la segona vegada que Puigdemont demana permís per entrar al Canadà   | Cedida

El Canadà ha denegat l'entrada al país a Carles Puigdemont, segons informa el mitjà canadenc 'La Presse'. Després que ahir la Justícia belga acceptés la petició de l'expresident d'ajornar la seva vista al 16 de desembre, segons el mitjà citat el Canadà ha optat per no donar permís a Puigdemont per trepitjar territori canadenc a conseqüència de les acusacions que li fa l'Estat.

Puigdemont, per tant, només podria traspassar les frontereres del Canadà en vaixell o a peu, travessant des dels Estats Units. «L'operació seria arriscada», explica el diari, perquè podria ser extradit a Espanya igualment  un cop dins.

És la seva segona sol·licitud d'entrada al Canadà

Aquesta seria la segona petició d'entrada al Canadà de Puigdemont. La primera vegada que havia d'entrar a territori canadenc, on tenia un acte previst el passat 2 de maig, finalment no va fer-ho, però perquè el van estafar amb el visat. Va utilitzar un web no oficial per fer els tràmits d'entrada al país, que no eren correctes, i van revocar-li l'entrada.

Feta la segona petició, Puigdemont amenaçava el passat octubre de querellar-se amb el Canadà si no responia a la seva sol·licitud. L'expresident reclamava al ministeri d'immigració canadenc una resposta a la seva demanda si no volien rebre una demanda, una resposta que finalment arriba en forma de males notícies pel líder de JxCat a l'exili. 

També et pot interessar...

  • Els CDR haurien informat dels seus plans a Carles Puigdemont
  • La Fiscalia belga demanarà que es lliuri a Puigdemont per sedició i malversació
  • 'Tota la veritat' en el segon aniversari de la fugida de Carles Puigdemont a Bèlgica