Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's

Carina Mejías se suma a Girauta i també abandona Ciutadans pel seu acord amb Pedro Sánchez

El vot favorable del partit taronja a la pròrroga de l'estat d'alarma provoca la sortida de l'exdiputada i exregidora de l'Ajuntament de Barcelona

Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's
Carina Mejías ha anunciat aquest dimecres que abandona la militància a Ciutadans. | Catalunya Diari

L'acord de Ciutadans amb el govern espanyol per prorrogar l'estat d'alarma, que suposa un gir al centre dels d'Inés Arrimadas, s'ha cobrat una nova víctima. La dirigent de Ciutadans Carina Mejías s'ha sumat aquest dimecres al seu excompany de partit Juan Carlos Girauta, que va anunciar que estripava el carnet aquest dimarts a la nit, i ha confirmat que ha sol·licitat la seva baixa com a afiliada de la formació taronja després que la direcció hagi «anat prenent decisions que no compartia».

«La meva sortida de Ciutadans fa temps que la porto madurant. S'han pres decisions que no compartia des de la meva sortida del grup municipal», ha explicat en una entrevista en esRadio, recollida per Europa Press, en la qual ha criticat la «inconsistència» de l'acord subscrit entre la formació taronja i el govern espanyol. Ahir a la nit, Mejías ja havia fet un tuit assegurant que Pedro Sánchez no era de fiar.

 

Afiliada a Ciutadans des de 2012 i un passat rellevant al PP

Mejías, que es va afiliar en 2012 a Cs procedent del Partit Popular, va ser diputada en el Parlament de Catalunya entre 2012 i 2015, passant a ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre 2015 i 2019. Al consistori de la capital catalana va arribar a ser portaveu de la formació fins que Albert Rivera va anunciar un acord amb Manuel Valls perquè en les següents eleccions fos el candidat.

Entre juliol i setembre de 2019 va ser diputada al Congrés, en substitució de Toni Roldán. Anteriorment, Carina Mejías havia estat afiliada al PP, sent diputada popular al Parlament de Catalunya entre els anys 1999 i 2003 i entre el 2006 i el 2010.