ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Carles Puigdemont arrabassa la marca Junts x Catalunya al PDeCAT

Segons el registre de partits polítics del Mininsteri de l'Interior, un alcalde osonenc afí a Puigdemont és el nou president de la formació

Pla mig de l'eurodiputat, Carles Puigdemont, després de pronunciar el seu discurs a l'acte del Consell per la República a Perpinyà el passat mes de febrer
Carles Puigdemont ha fet un pas més en la creació del seu nou partit, arrabassant la marca JxCat al PDeCAT. | ACN

Carles Puigdemont disposarà de la marca Junts per Catalunya (JxCat) pel nou partit que constituirà el pròxim 25 de juliol. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, les maniobres de Puigdemont per arrabassar les sigles al PDeCAT, i que avançava el passat dimarts el diari 'ARA', han donat resultat. Així, el registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior espanyol indica que el nou president de JxCat és Carles Valls Arnó, alcalde de Balenyà (Osona) i afí a l'expresident de la Generalitat.

Carles Valls ha substituït en aquest càrrec Laia Canet Sarri, consellera municipal del PDeCAT i que fins ara figurava com a presidenta de la formació. Així mateix, s'ha modificat el domicili social del partit de la Rambla Catalunya a l'Avinguda Diagonal. D'aquesta manera, el PDeCAT perd el seu principal trumfo per negociar la integració amb la Crida i Junts per Catalunya, mentre que Puigdemont ja té via lliure per impulsar el seu nou partit amb les sigles de JxCat. 

Artadi assegura que Puigdemont és el «líder natural i inqüestionable»

Aquesta notícia confirma les declaracions que havia fet aquest mateix matí la diputada al Parlament i impulsora del nou partit de Carles Puigdemont, Elsa Artadi. En declaracions a TV3, Artadi ha assegurat que «JxCat se seguirà dient JxCat».

La també portaveu dels postconvergents a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que a l'assemblea fundacional del nou partit s'hi veuran «inscripcions massives» d'associats del PDeCAT. En aquest sentit, Artadi ha insistit que Puigdemont és el «líder natural i inqüestionable» de l'espai dels hereus de Convergència.

El PDeCAT assegura que duran a terme les accions que calgui per defensar els seus interessos

Fonts del PDeCAT, consultades per 'Nació Digital', han assenyalat que «tenim documents» segons els quals «no es pot fer aquesta operació». En aquest sentit, han afirmat que duran a terme «les accions que calguin» per defensar els interessos del partit que, segons asseguren, té adquirits els drets de la marca.

Durant els darrers dies, el partit que presideix David Bonvehí ha defensat que el control de la marca JxCat pertanyia al PDeCAT i algunes fonts havien revelat la voluntat dels demòcrates de, en cas de trencadissa amb Puigdemont, utilitzar les sigles en les pròximes eleccions al Parlament.


Comentaris
Shinozuke
Perquè no poseu la secció de Comentaris a la pàgina del darrere? Segur que així ja no us caldria dedicar-hi cap espai i podreu ocupar-lo amb més anuncis de "fireta".

envia el comentari