Nou brot de coronavirus a Catalunya: Almenys 4 positius després d'una festa a la platja al Maresme

Una desena dels participants a la festa va començar a desenvolupar símpotimes com febre i diarrea

Una platja plena de gent a Barcelona amb un grup jugant en primer pla
El Maresme ha confirmat un nou brot sorgit a la platja. | cedida

Almenys quatre persones han donat positiu a Vilassar de Mar (Maresme) per coronavirus després d'una festa que es va organitzar fa uns dies a la platja. L'Agència EFE explica que una desena dels participants a la festa va començar a desenvolupar símptomes com febre i diarrea. Els casos confirmats de moment, però, es limiten a quatre.

Una festa a la platja amb 60 persones

Amb tot, i com ja es va fer públic ahir, la celebració va comptar amb ni més ni menys que una seixantena de persones, a qui els metges van aconsellar quedar-se en aïllament fins que obtinguessin els resultats de les proves PCR que els havien realitzat aquest mateix dijous. 

Pel que fa al lloc de procedència dels assistents, segons l'Ajuntament de Cabrils hi haurien acudit diversos joves d'un total de cinc localitats del Maresme: Alella, Cabrils, El Masnou, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. No obstant això, els consistoris de Cabrils i de Vilassar de Mar —on va tenir lloc la festa— es distancien de les informacions emeses pel Departament de Salut

Els ajuntaments es distancien del Departament de Salut

I és que, segons expliquen fonts d'aquests ajuntaments, de les cinc proves PCR que confirmen que s'han realitzat, tan sols dues han donat positiu. En aquest sentit, els municipis tan sols reconeixen aquests dos infectats, que serien un jove de 25 anys que va ser atès al CAP de Vilassar, i un altre detectat posteriorment a la localitat de Cabrils.

Ara, s'està duent a terme un seguiment i detecció de casos de tots els participants a la festa, tot i que els joves es troben en situació d'aïllament durant 14 dies, malgrat que no tinguin símptomes. 


Comentaris

envia el comentari