Illa insisteix en que «continuarà havent-hi brots» fins que hi hagi una vacuna contra el coronavirus

El ministre de Sanitat revela que a l'Estat espanyol hi ha 97 brots actius, amb la Rioja i Astúries com a úniques autonomies sense incidències

Pla americà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa
Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa. | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit aquest divendres que «continuarà havent-hi brots» de la pandèmia de coronavirus fins que arribi una vacuna o un tractament efectiu per a la Covid-19. En aquest sentit, ha destacat la importància de detectar i actuar amb rapidesa davant aquestes situacions.

Ho ha explicat durant la sessió telemàtica 'L'era Covid: valoracions i aprenentatges', en la qual també han participat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació, Lluïsa Moret. La sessió s'ha celebrat en el marc de l'acte formal de clausura de la 29a edició de l'Escola d'Estiu de l'Àrea Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, que organitza la Diputació de Barcelona, i que enguany s'ha centrat en les noves realitats derivades del coronavirus.

En aquest sentit, el ministre ha informat que l'Estat espanyol acumula 97 brots actius de Covid-19, en 15 autonomies, i 1.872 casos positius. Des de la fi de l'estat d'alarma, el 21 de juny, s'han registrat fins a 146 brots, amb 2.283 casos positius. Actualment les úniques autonomies sense brots són la Rioja i Astúries.

Illa situa l'horitzó de la vacuna en el segon trimestre de 2021

«De brots n'hi ha en tots els països que han aconseguit controlar la pandèmia. Mentre estiguem en la fase de 'nova normalitat' hi haurà brots», ha comentat Illa, que ha afegit que tenen bastant definit d'on vénen. Respecte a un possible tractament, ha assegurat que «s'està fent un esforç sense precedents a tot el món» per aconseguir la vacuna, i ha vaticinat que arribarà, en algun moment, del segon trimestre de 2021.

«Hi haurà disponibles una o diverses vacunes amb qualitat suficient per a ser distribuïdes i administrades entre la ciutadania», ha augurat el ministre. Salvador Illa també ha destacat l'estratègia d'Espanya amb un confinament molt estricte que al seu judici ha funcionat i un pla de desescalada que «ha funcionat raonablement bé», amb un criteri de cogovernança amb les comunitats autònomes.

Així mateix, el ministre de Sanitat espanyol també ha reivindicat que és «Espanya és l'únic país que té dibuixat l'abast de la pandèmia» amb l'estudi de seroprevalença, que s'ha publicat a la revista 'The Lancet' i que ha revelat que un 5,2% de la població ha entrat en contacte amb el virus.


Comentaris

envia el comentari