Carles Puigdemont i Toni Comín volen integrar-se en el grup dels Verds Europeus

Puigdemont i Comín demanen integrar-se en el grup dels Verds a l'Eurocambra

L'exconseller de Salut considera que «és el seu lloc natural», ja que es tracta d'un grup que reconeix el dret a l'autodeterminació

Els eurodiputats electes de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont i Toni Comín, han demanat entrar al grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu, segons ha confirmat el mateix exconseller en una entrevista a Radio Nacional d'Espanya (RNE). Segons Comín, van presentar una petició formal dijous al subgrup de l'Aliança Lliure Europea (ALE), on hi ha ERC.

Comín considera que és «el seu lloc natural»

Comín ha afirmat que aquest espai és «el seu lloc natural» perquè l'ALE està conformada per partits que defensen el dret a l'autodeterminació. L'exconseller de Salut ha explicat que estan mantenint converses amb ERC i altres membres d'ALE i ha assegurat que «no hi haurà cap problema»  perquè tant ell com Puigdemont s'integrin al grup.

Els ecologistes i l'ALE conformen una agrupació parlamentària de coalició al Parlament Europeu on, de moment i a l'espera de la formació final dels grups, són la quarta força política. A més d'ERC, el subgrup parlamentari de l'ALE també compta amb membres del BNG i l'SNP.

També et pot interessar