Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Toni Comin reunits amb eurodiputats dins del Parlament Europeu

Carles Puigdemont i Toni Comín entren al Parlament Europeu

Els dos han assistit a algunes reunions amb grups parlamentaris, per estudiar la seva possible incorporació

Carles Puigdemont i Toni Comin reunits amb eurodiputats dins del Parlament Europeu
Carles Puigdemont i Toni Comín reunits amb eurodiputats dins del Parlament Europeu | Twitter (@aleixclario)

 

Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín han aconseguit accedir al Parlament Europeu, segons han confirmat aquesta tarda fonts pròximes als líders independentistes. En concret, Puigdemont i Comín han estat acompanyats per l'eurodiputat RamonTremosa. 

L'objectiu de la seva visita, però, no ha estat recollir les credencials d'eurodiputat, motiu pel qual van ser vetats fa pocs dies, sinó assistir a algunes  reunions amb diferents grups parlamentaris, per estudiar la seva possible incorporació. En aquesta ocasió, el servei de seguretat del Parlament Europeu no ha posat impediments als dos diputats  que han pogut accedir a l'interior sense cap problema. Tot el contrari del que va passar el dimecres passat quan els van impedir entrar a recollir l'acreditació d'eurodiputats després que el president de la cambra europea, Antonio Tajani, els hi donés l'ordre. 

La suspensió de les credencials «no es va decidir» a la mesa del Parlament 

El vicepresident de l'Eurocambra Pavel Telicka ha assegurat que ningú li ha «consultat» la decisió de vetar l'entrada a Carles Puigdemont i Toni Comín a les instal·lacions la setmana passada per fer les acreditacions provisionals com a eurodiputats electes, segons ha pogut saber l'ACN.

En la seva resposta a l'e-mail que va enviar un grup d'eurodiputats demanant explicacions sobre els fets als vicepresidents del Parlament Europeu, aquest membre del grup liberal assegurava que no li van demanar que «adoptés una posició sobre aquesta qüestió». El txec Pavel Telicka també insta en aquest missatge al president de la cambra Antonio Tajani a «deixar clar» que la suspensió de les credencials no es va decidir a la mesa del Parlament Europeu.

També et pot interessar...