Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener de 2020

Carmen Calvo reivindica que Quim Torra «no és diputat però és president»

La vicepresidenta primera del govern espanyol ha assenyalat que la Mesa actua «d'acord amb la llei»

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha defensat aquest dilluns que  Quim Torra continua sent president de la Generalitat malgrat haver perdut la seva condició de diputat en compliment de la llei i ha recordat que Alberto Ruiz Gallardón va ser president de la Comunitat de Madrid sense tenir escó.

«El president no és parlamentari però és president. Aquesta és la llei, ja li va ocórrer abans a Gallardón. Les normes són així i cal complir-les», ha emfatitzat la ministra de Presidència. Així ho ha reiterat Calvo abans de presentar a Madrid la conferència de la consellera d'Estat Amalia Válcarcel entorn de la figura de Clara Campoamor en ser preguntada sobre si el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, mantenia la previsió de reunir-se amb Torra.

Així, la ministra de Presidència ha recordat que Torra ja no és diputat i «segons la seva pròpia normativa estatutària»  pot continuar sent president de la Generalitat  i ha defensat que la Mesa del Parlament «està actuant conformement a la llei».

«Ja vam veure aquest assumpte al nostre país abans»

La Mesa del Parlament ha assumit que Torra ja no és diputat de la Cambra com va establir la Junta Electoral Central (JEC) després de l'acte del Tribunal Suprem (TS) que va decidir  retirar-li l'escó fins que hi hagi sentència ferma sobre la condemna d'inhabilitació  a Torra per desobediència.

«Ja vam veure aquest assumpte al nostre país abans», ha assenyalat Carmen Calvo per a recordar que Alberto Ruiz Gallardón va ser president de la Comunitat de Madrid sense tenir l'escó. «Estem en un país que ha de moure's en els paràmetres legals i constitucionals i conformement a les nostres lleis», ha emfatitzat.

Quant a la trobada entre Sánchez i Torra en el marc dels acords entre PSOE i ERC per a tirar endavant la investidura, la vicepresidenta ha recordat que el Govern ha de continuar treballant «amb càrrecs legals i legítims  per a continuar resolent problemes en aquest país». Enfront d'això, ha criticat que uns altres caminin en coses «que a penes entenem» i ha defensat que «no hi ha més que la política que serveix al treball i al dia d'aquest país».

També et pot interessar...