Fi de la batalla judicial que ha posat a prova l'honestedat de Tous

L'Audiència Nacional ha resolt el cas després d'analitzar la qualitat i la publicitat de la marca de joies catalana

Fi de la batalla que deixava una llegenda de les joies pels terres. Tous s'ha imposat en el litigi: les seves peces són autèntiques. Així ho ha decretat l'Audiència Nacional, que ha desestimat la demanda dels competidors per un presumpte frau de la marca catalana, assegurant que les joies estan «emparades per la llei». 

La reputació de Tous estava en dubte després que saltessin les alarmes sobre la qualitat de les seves joies arran d'una denúncia contra la companyia de Manresa. Els denunciants apuntaven a materials de bijuteria en l'interior de peces aparentment de plata o or. Finalment, el jutge al capdavant del cas ha arxivat la causa en comprovar que la fórmula de fabricació de les peces i la publicitat de la marca s'ajusten a la legalitat. Per tant, no existeix el delicte que denunciava l'associació Consujoya.

La tècnica de l''electroforming' de Tous, legal

L'acusació assegurava que Tous venia les seves peces com a massisses quan en realitat estaven farcides de materials metàl·lics. Però el cert és que la coneguda marca de l'osset aplica la tècnica de l''electroforming', sistema que busca equilibrar les joies i que compleix la normativa legal. El jutge, en el seu veredicte, titlla les peces de «metall preciós». A més assenyala que s'accepta «materialitzar unions» i «conferir estabilitat» en objectes fabricats amb plata o or.

El jutge descarta publicitat enganyosa

L'Audiència Nacional ha analitzat també la publicitat que Tous divulga de les seves peces i desestima que sigui enganyosa. En cap dels anuncis la marca especifica que les peces siguin de plata massissa i, a més, en els certificats d'autenticitat que s'adjunten a la compra es detalla que els articles han estat fabricats mitjançant el procés d''electroforming' i, per tant, poden contenir nucli no metàl·lic.

L'acusació, per tant, ha vist abatuts els seus arguments de demanda. La imatge de Tous, molt danyada aquests últims dies, torna a recuperar-se després d'una forta crisi durant la qual, almenys, ha rebut ple suport de les associacions espanyoles de joies i de nombroses marques de luxe. 

100 anys d'història, en dubte

La marca catalana subratlla ara la seva «honestedat» i es mostra satisfeta d'haver construït el que és Tous avui dia: «Una companyia amb 100 anys d'història», estesa a més de 54 països amb una xarxa de més de 700 botigues.

Fa ja 25 anys que Tous utilitza la tècnica que ara l'ha posat en un bon embolic, «avalada per tots els organismes tècnics de l'Administració pública espanyola». Notícia que deixa els denunciants fora de joc i torna a posar la reputació de Tous a lloc«Sortim reforçats en un any molt especial per a nosaltres», resol la presidenta, Rosa Tous.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari