Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Turull, des de la infermeria: «Hagués preferit seguir al mòdul»

En el seu 14è dia de vaga de fam, l’exconseller de presidència ha escrit una carta on explica la raó del seu trasllat

Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Jordi Turull va ser ingressat a la infermeria el seu 14è dia en vaga de fam | CatalunyaDiari.cat

 

Continua la vaga de fam dels presos catalans. S’han complert ja catorze dies d’ençà que  Jordi Turull va iniciar la seva protesta contra la situació injusta que estan vivint. Tot i que l’exconseller de presidència ha assegurat en més d’una ocasió que es troba bé físicament, ha estat traslladat a la infermeria del centre penitenciari de Lledoners.

Aquesta decisió ha estat presa per «indicació facultativa», ja que des del moment en el qual Jordi Turull va iniciar la vaga de fam ha perdut bastant de pes i, encara que no hi ha signes d’alarma, és part del «protocol» de la presó. En el 14è dia i des de la infermeria, l’exconseller ha escrit una carta on ha explicat la raó del seu trasllat.

Una carta des de la infermeria de Lledoners

Jordi Turull ha començat la seva missiva: «Avui mentre era a la cel·la m’han comunicat que havia d’instal·lar-me a la infermeria i he fet trasllat de tot el que puc necessitar per ser allà». La raó principal són els  resultats de les analítiques que li van fer el dia anterior, en catorze dies l’exconseller ha perdut 6,2 quilograms  i a la presó tenen molt regulades les vagues de fam.

Ara que es troba a la infermeria, Turull no podrà realitzar les tasques de la presó, però sí que podrà continuar rebent visites i tenint reunions amb els seus advocats. A la carta també ha deixat patent la seva opinió i que «hagués preferit seguir al mòdul» en lloc de ser traslladat a la infermeria de la presó de Lledoners.

«Em trobo força bé tot i la pèrdua de pes. Però els protocols són els protocols a la presó. No hi pots dir res». En aquest sentit, Jordi Turull no ha volgut qüestionar aquesta decisió i ha afegit que «el tracte dels serveis mèdics i infermeria és excel·lent». A més a més, «les instal·lacions i cel·les d’infermeria són més que correctes».

Turull critica els mitjans de Madrid

A la carta també es pot llegir una crítica envers els mitjans de Madrid que asseguren que els presos catalans menteixen respecte de la vaga de fam. «Ni ens coneixen ni han entès res, o simplement els fa vergonya assumir el motiu real de la vaga de fam, que no és altre que denunciar el bloqueig exprés del TC als nostres recursos per impedir-nos trobar a Europa la justícia amb la imparcialitat i independència que aquí no podem tenir».

Finalment Turull ha conclòs deixant patent les ganes que té de rebre la visita  dels amics de Parets aquest cap de setmana al locutori, i «diumenge moltes ganes de veure els meus pares i germans  al vis a vis».