Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Serrat: «Tancar els presos va ser un error polític molt gran»

«En lloc de caminar cap a l'enteniment, la situació sembla estar enquistada», ha comentat un Serrat que, sobre la situació dels presos, ha dit: «El procés es nodreix d'aquestes coses»

Joan Manuel Serrat, en un concert al Castell de Perelada
Joan Manuel Serrat, en un concert al Castell de Perelada | CatalunyaDiari.cat

 

Joan Manuel Serrat mai defuig de la polèmica. El cantant català s’ha mullat en més d’una ocasió sobre el procés independentista català i la posició dels presos sobiranistes, i avui no n’ha estat una excepció. Preguntat per la convulsa situació política que es viu a Catalunya, Serrat no s’ha mossegat en comentar: «Catalunya és un exemple claríssim del fracàs de la política. En lloc de caminar cap a l’enteniment, la situació sembla estar enquistada. Sembla que es busca que les coses no es moguin».

Amb la visita a Romeva a la retina

Tot i ser de clara ascendència socialista i unionista, Joan Manuel Serrat mai s’ha amagat de res. Si bé és cert que sempre ha predicat per una entesa entre Catalunya i Espanya, també ho és que no va tenir cap mena de pudor per visitar Raül Romeva a la presó.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

En una entrevista a EFE, ara el cantant ha ratificat el seu discurs:  «El seu pare ha estat amic meu des de l'adolescència i junts vam formar el primer grup musical que vaig tenir».

Raül ROmeva
Joan Manuel Serrat va visitar el pare de Romeva | CatalunyaDiari.cat

 

La situació d’empresonament, però, és d’allò més convulsa i, per això mateix, Serrat explica: «Jo sempre he defensat el mateix: tancar aquests diputats va ser un error polític molt greu. Un error que va donar armes al procés, que es nodreix d'aquest tipus d'actes, de la malaptesa del Govern central, com la que  va lluir l'1 d'octubre».

Serrat, en contra dels llaços  grocs en espais públics

«No sóc partidari de fer servir un element extern en espais públics», va comentar mesos enrere ‘El noi del Poble Sec’ en una entrevista a ‘El Mundo’. «Tothom al seu cor pot sentir i fer el que vulgui», va comentar un Joan Manuel Serrat que, al fil de la qüestió, va assegurar que no és «partidari de fer servir un element extern en espais públics  com són les escoles, els hospitals, les places, ni en llocs que compartim tothom».