Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Pablo Casado

Casado defensa que a Espanya existeix «separació de poders i independència judicial»

El líder del PP destaca la importància d'explicar bé què s'està jutjant a Espanya en l'àmbit internacional

Imatge arxiu Pablo Casado
Pablo Casado demana explicar bé què s'està jutjant a Espanya en l'àmbit internacional | Europa Press

Després que les defenses dels encausats en el judici del procés hagin denunciat un judici a l’independentisme i la vulneració dels drets humans, el president del PP, Pablo Casado, ha volgut recalcar que  a Espanya hi ha una «separació de poders i independència judicial» i ha defensat deixar treballar «la Justícia en llibertat».

  • [predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Aquests dimarts, només començar el judici del procés, durant les qüestions prèvies, la defensa formada per l’advocat de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, denunciaven que aquesta causa és un «vodevil processal» que «atempta contra la dissidència política» i afirmaven que s'havien vulnerat tots els drets constitucionals. Un argument similar han emprat després els advocats dels altres encausats. Davant aquests fets, Casado ha assegurat no tenir «cap dubte»  de què «a diferència del que diuen els independentistes, a Espanya hi ha una separació de poders i la independència judicial, grans professionals i operadors jurídics, més a la cúspide del nostre sistema, que és el Tribunal Suprem» ha indicat.

imatge arxiu Casado
Casado ha comparegut al Congrés amb motiu del rebuig als Pressupostos del Govern d'Espanya | Europa Press

 

Amb motiu del rebuig als Pressupostos del Govern d’Espanya, Casado ha fet una compareixença al Congrés on ha aprofitat per afirmar que  la seva «obligació és exigir que es respecti la tasca de la Justícia i donar-li suport». També ha destacat la importància d’explicar bé, a l’àmbit internacional, què s’està jutjant a Espanya. Es tracta de «deixar clar a l’entorn internacional que a Espanya el que s’està jutjant són possibles delictes» contra el Codi Penal i la Constitució. Pel líder del PP, el més normal «és que els acusats s’enfrontin a aquestes penes de presó que marca el nostre Codi Penal  com qualsevol altre presumpte delinqüent s’enfrontaria al retret penal que la nostra legislació en vigor contempla».

  • Més notícies: El Congrés tomba els pressupostos de Pedro Sánchez

Casado ha reivindicat novament la tasca del PP i del Govern de Mariano Rajoy per frenar l’independentisme: «estem molt satisfets de la contribució que ha tingut el PP perquè aquest judici s’estigui celebrant».  És per això, que ha recordat que «gràcies» que el Grup Popular va recórrer l’Estatut de Catalunya els líders independentistes estan sent jutjats al Suprem i no al Tribunal de Justícia de Catalunya. «No poso en dubte la independència dels jutges catalans sinó el procediment d'elecció que pretenia l'Estatut i va ser el que es va evitar gràcies al recurs d'inconstitucionalitat» ha assenyalat.