Pablo Casado i Alberto Núñez Feijoo, amb el polze amunt, abans de l'acte de presentació dels candidats del PP gallec

Casado exigeix al govern espanyol «la veritat» sobre el número de víctimes per coronavirus

El líder popular ha tret pit de la gestió feta pel governs autònomics del PP en les residències de gent gran

El líder del PP, Pablo Casado, ha exigit aquest diumenge «saber la veritat» sobre la xifra de víctimes per coronavirus a l'Estat. En l'acte de presentació de candidats dels populars a les eleccions gallegues, Casado ha assegurat que durant els prop de 100 dies d'estat d'alarma el govern espanyol «ha ocultat informació i no ha facilitat la tasca parlamentària i dels mitjans de comunicació».

«No és molt demanar que una nació que es respecta a si mateixa comenci per ser capaç de saber el número de persones que ha perdut la vida, honrar-los i ajudar els familiars i malalts», ha argumentat Casado. El líder popular també ha assenyalat que l'executiu «no ha estat a l'altura» i «ha descuidat la salut dels espanyols».

A més, durant l'acte Casado ha proposat «un pacte de Toledo» per la salut, la creació d'una agència nacional de seguiment i avaluació, una oficina nacional per a les víctimes i el seu reconeixement i una central de compres per afrontar possibles rebrots. També ha proposat la creació d'una comissió al Senat per avaluar l'atenció social i a la gent gran.

«Més morts» en residències on no governa el PP

Casado ha tret pit de la tasca del PP durant la pandèmia i ha remarcat la seva «coordinació i generositat tremenda». A més, el líder popular ha volgut indicar que les comunitats autònomes on més morts hi ha hagut en residències «són les que no governa el PP». Malgrat això, ha dit que aquest fet «no és rellevant» sinó que els preocupa «que no es repeteixi la situació enlloc».

En relació amb aquestes declaracions del líder popular, cal recordar que a la Comunitat de Madrid, on el PP governa en coalició amb Ciutadans i el suport extern de VOX, prop de 8.000 usuaris de residències de gent gran han mort durant la pandèmia de coronavirus. Madrid ocupa la primera posició en aquest luctuós rànquing, mentre que Andalusia, també governada pels populars, ocupa el tercer lloc amb més de 2.000 defuncions en geriàtrics.