Protesta a Mataró contra una família d'okupes que té «atemorits» els veïns

Les dues parts han arribat a un acord per calmar els ànims al barri

Diverses persones durant una manifestació a Mataró aquest 21 de juny
Els veïns han sortit a protestar davant d'una família d'okupes que els té «atemorits» | Cedida

Al voltant de 120 veïns de Mataró s'han concentrat aquest diumenge davant el número 22 del carrer de la Pineda, situat al barri de La Llàntia, per exigir a una família d'okupes que abandonin el pis. Durant la protesta, convocada a través de les xarxes per les patrulles ciutadanes, els veïns han llençat crits de «fora, fora» o «que donin la cara».

Segons han explicat residents del municipi, els ocupes, que han punxat la llum i el gas, tenen «atemorits» el matrimoni d'avis que viu just a sota. Després de nombrosos intents per intentar que baixessin al carrer, els veïns afectats han aconseguit reunir-s'hi i les dues parts han arribat a un acord per desconvocar la protesta.

Els okupes han acceptat arreglar els desperfectes provocats al pis

Després de nombrosos càntics de protesta, la filla del matrimoni veí dels okupes, Margarita Jorge, ha trucat al timbre diverses vegades amb la intenció d'accedir al pis i arribar a un acord. Tot i que un grup reduït de manifestants demanava que s'entrés per la força –els Mossos d'Esquadra els han advertit que les conseqüències legals que això comportaria- la concentració ha estat tranquil·la.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant una protesta a Mataró
En total, la protesta ha reunit unes 120 persones del barri de la Llàntia de Mataró | Cedida

Finalment, la família d'okupes ha accedit a deixar entrar a la filla del matrimoni veí, acompanyada d'un agent dels Mossos. Al cap d'uns vint minuts, Jorge s'ha dirigit als manifestants agraint-los el seu suport i anunciant que havia arribat a un acord amb els okupes, els quals s'han compromès a arreglar els desperfectes del pis.

Atribueixen als okupes «nombroses baralles»

Tal com han explicat els veïns, els okupes van allotjar-se al pis l'agost de l'any passat. La família que hi viu –una parella, la mare de l'home i dos gossos- ha protagonitzat «nombroses baralles» i els veïns ja s'han queixat diverses vegades a les autoritats, asseguren.

Per altra banda, Margarita Jorge es queixa que els seus pares, de 83 anys, estan «atemorits». «Que dues persones d'aquesta edat es trobin així és una vergonya», ha dit. «És per això que aquest diumenge hem decidit concentrar-nos de forma cívica davant l'edifici», ha afegit.

Manifestació en contra de la discriminació i els abusos policials a Banyoles

Unes 300 persones, segons la Policia Local de Banyoles, s'han manifestat aquest diumenge a la tarda, contra el racisme i «els abusos policials». Una protesta que ha arrencat des del davant de la comissaria del cos –conjunta a la dels Mossos d'Esquadra- i que ha recorregut el centre de la ciutat fins a arribar a la Plaça Major.

Allà, els concentrats han fet diversos discursos en contra de la discriminació racial i l'actuació de la policia en algunes detencions. Després han acabat la marxa davant de l'Ajuntament de Banyoles, vigilats en tot moment per un fort dispositiu policial format per unitats de la Brigada Mòbil, ARRO i Seguretat Ciutadana dels Mossos, conjuntament amb la Policia Local.


Comentaris

envia el comentari