Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado amb Pedro Sánchez

Casado exigeix Sánchez l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya

Per enèsima vegada, el PP ha demanat que el govern espanyol tingui el control absolut dels Mossos; ara, però, amb motiu de la visita de Felip VI

Pablo Casado amb Pedro Sánchez
Pablo Casado ha exigit al president que apliqui la Llei de Seguretat Nacional amb motiu de la visita del rei a Barcelona | Cedida

El PP ha exigit al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que apliqui la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya per garantir la seguretat de la família reial en la seva visita a Barcelona. El líder dels populars, Pablo Casado, ha advertit Sánchez assegurant que és el «responsable directe» de la seguretat de Felip VI. Demà dilluns se celebra l'entrega dels premis Princesa de Girona al Palau de Congressos de Barcelona, situat a la Diagonal.

Com era d'esperar, diversos col·lectius —l'ANC, la CUP, els CDR i Pícnic per la República, entre d'altres—  han convocat protestes contra la presència del monarca, que s'allotjarà amb la seva família a l'Hotel Juan Carlos I, on han anunciat que faran casserolades i altres accions per fer-li l'estada incòmoda.  

«L'Estat té totes les eines i mecanismes per garantir la seguretat»

La proposta d'aplicar la llei neix de les declaracions de la número dos del PP a Barcelona,  María de los Llanos de Luna, que ha exigit la responsabilitat del president del govern per tal que es garanteixi la seguretat de la família reial durant la seva visita institucional a la capital catalana. «El govern espanyol disposa de totes les eines i mecanismes perquè aquesta visita es produeixi com en qualsevol altra zona d'Espanya», ha declarat. 

Així mateix, la Llei de Seguretat Nacional serviria perquè el control dels Mossos d'Esquadra passi a la cúpula del ministeri de l'Interior,  sense la possible intervenció de Torra. La Junta Electoral Central, paral·lelament, va rebutjar la petició de cancel·lació de l'acte, emesa per les forces independentistes, ja que el rei no té cap «adscripció política» i l'esdeveniment no té «contingut electoral».

També et pot interessar...