Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Casado reitera la seva aposta per aplicar el 155

Casado ofereix a Sánchez un pacte alternatiu que exclogui els partits independentistes

El líder del PP vol arribar a un acord perquè Navarra Suma i Coalición Canaria donin suport a la investidura del socialista

Casado reitera la seva aposta per aplicar el 155
Casado ofereix a Sánchez un pacte alternatiu que exclogui als partits independentistes | Cedida

 

A tres setmanes de la investidura de Pedro Sánchez, el líder del Partit Popular planteja un acord amb el PSOE per excloure els partits independentistes del govern. La negociació no és directament amb el Partit Popular, sinó amb Navarra Suma, la coalició d'UPN, C's i PP, que pot votar a favor de la investidura de Sánchez a canvi de què el partit socialista no pacti amb EH Bildu a la comunitat foral.

Les condicions de Pablo Casado són que el PSN permeti governar a Navarra Suma a la comunitat, a més que no pacti amb EH Bildu a escala regional ni amb ERC a escala nacional. El líder del PP ha declarat que «si Sánchez pretén ser president, no es pot tacar amb pactes amb els hereus d'ETA» i que l'única forma que té de ser investit sense pactar amb els partits independentistes és la «via navarra».

Si Sánchez aprofita l'anomenada 'via navarra', a la investidura hauria de rebre el suport d'Unidas Podemos, el PNV, Compromís, Partit Regionalista de Cantàbria i Navarra Suma, però encara faltaria un escó per arribar a la majoria absoluta. Per això, Casado proposa a Sánchez d'intercedir entre el PSOE i Coalición Canaria perquè doni suport a la investidura i es formi govern.

Coalición Canaria no vol investir Sánchez

Coalición Canaria, a hores d'ara, no votarà a favor de la investidura de Sánchez, ja que no vol ajudar a formar un govern que inclogui Unidas Podemos. Segons Oramas, portaveu de CC, donarien suport a una legislatura amb «polítiques sensates», però «no radicals com les 'podemites'», declara a La Vanguardia. Per aquest motiu, Casado s'ofereix a intervenir entre les dues formacions i aconseguir un govern estatal, però, sobretot, fer que Navarra Suma governi sense impediments.

Malgrat la posició ferma de CC respecte Unidas Podemos, el líder del PP té una opinió diferent sobre un pacte amb la formació d'esquerres: «Encara que no ens agradi que[Sánchez]pacti amb Podemos», afirma que és «un partit homologable per a pactes, però no Bildu».

Finalment, Casado adverteix que «allò que passi a Navarra condicionarà el futur d'Espanya», perquè si Sánchez no accepta la proposta, ni Navarra Suma governarà, ni el PSOE tindrà el suport d'aquesta coalició. Això sempre que el president en funcions tingui tant clar com Casado que no li interessa pactar amb els partits independentistes.

També et pot interessar...