ÚLTIMA HORA

🚨 Els casos de coronavirus es disparen a Espanya: 2.935 en tan sols 24 hores

URGENT

🔥 Una deflagració en una empresa agrícola deixa un treballador ferit al Segrià

Multa de 10.000 euros a Endesa per tallar la llum a una família vulnerable

L'empresa no va consultar l'informe de Serveis Socials i va incomplir la llei de pobresa energètica

Endesa
Multa a Endesa de 10.000 euros per tallar la llum a una família vulnerable | Cedida
 

Endesa haurà de pagar una multa de 10.000 euros a l'Ajuntament de Barcelona per haver tallat la llum a una família vulnerable amb tres menors a càrrec. Tot i que la família va advertir a Endesa que no podia pagar la llum, la companyia no va demanar l'informe de vulnerabilitat i va tallar el subministrament. El consistori va denunciar el cas i el Jutjat Contenciós Administratiu 15 de Barcelona ha establert una multa per la companyia de 10.001 euros per incomplir la llei de pobresa energètica.

Inicialment, el consistori havia imposat una multa de 30.000 euros, però el jutge l'ha rebaixat perquè Endesa va retornar el subministrament pocs dies després del tall. Després d'haver tallat la llum, la companyia va demanar l'informe de vulnerabilitat de la família, quan ho hauria d'haver fet abans per determinar si es trobava en risc d'exclusió residencial. D'aquesta manera, Endesa va incomplir l'article 6.4 de la Llei 24/2015, que es considera una vulneració greu del Codi de Consum de Catalunya.

És el primer expedient tancat sobre l'incompliment de la Llei 24/2015 dels expedients que l'Ajuntament de Barcelona manté oberts, que en són nou més per valor de 30.000 euros i d'aquestes, sis d'Endesa. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Feminisme, Laura Pérez, adverteix a les elèctriques que «no tot s'hi val i que cal respectar la llei i protegir les famílies en risc d'exclusió»

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari