Negativa a la petició de Puigdemont i Comín de consultar al Tribunal de Justícia de la Unió Europa sobre la seva immunitat. El Suprem ha rebutjat que s'afegeixin a la pregunta que els magistrats han de fer a Luxemburg sobre la situació d'Oriol Junqueras, argumentant que no estan personats en la causa.
Els advocats de Puigdemont i Comín van demanar que el seu cas s'inclogués en la pregunta que l'Alt Tribunal haurà de traslladar al TSJE sobre la immunitat de Junqueras. Reclamaven al jutge Marchena que demanés també a Luxemburg sobre qüestions com la imposició del tràmit de jurar la Constitució presencialment a Madrid per tenir accés a l'acta d'eurodiputat i aconseguir l'escó a l'Eurocambra, així com per l'abast de la immunitat parlamentària i els límits i funcions de la Junta Electoral Central.
Posen en dubte els requisits per exercir d'europarlamentaris
La defensa de Puigdemont i Comín demanava al Suprem que preguntés a Luxemburg si Espanya pot establir requisits addicionals per ocupar l'escó al Parlament Europeu després de les eleccions, «diferents dels supòsits d'incompatibilitat», i si l'exigència d'acatament de la Constitució és incompatible amb «la llibertat de pensament» garantida a la Carta de Drets Fonamentals de la UE i amb «el mandat lliure i independent» que estableix la llei electoral europea.
A més, volien saber si les autoritats espanyoles poden demanar que el jurament es faci presencialment, «encara que aquesta condició no estigui prevista expressament a la seva disposició interna». Finalment, la defensa de Puigdemont i Comín posava en qüestió que Madrid pugui notificar «una llista de diputats electes que no es correspongui amb els resultats oficialment proclamats pel mateix estat». L'escrit també defensava que la immunitat parlamentària dels eurodiputats «comença d'ençà que són escollits».