Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ciutadans intenta aturar un acte d'homenatge a Forcadell al Parlament

Diversos membres de Ciutadans s’han atrinxerat a l’hemicicle català per reprogramar l’acte previst de suport a l’expresidenta del Parlament

Els membres de Ciutadans, intentant reprogramar l'acte d'homenatge a Forcadell
Els membres de Ciutadans, intentant reprogramar l'acte d'homenatge a Forcadell | CatalunyaDiari.cat

 

Pugna d’alt voltatge al Parlament de Catalunya. Diversos membres de Ciutadans s’han atrinxerat a l’hemicicle català per intentar reprogramar l’acte previst de suport a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els membres de la formació taronja, entre els quals s’hi podien veure, Carrizosa, Lorena Roldán o José María Espejo, han aturat l’acte a crits de «llibertat».  

Albano Dante Fachín, ex de Podem, ha criticat l'acció de la formació unionista en explicar: «Ells demanen 'llibertat' per empresonar adversaris polítics»

L'acte en honor a Forcadell, bloquejat 

Fins a 500 diputats i exdiputats de vint-i-cinc països havien signat un manifest que exigia l’alliberament immediat de  Carme Forcadell  i, per això mateix, s'havia optat per organitzar l'homenatge d'aquesta tarda. 

El text a favor de l’alliberament de Carme Forcadell s'havia de presentar aquest dijous, 13 de desembre, en un esdeveniment solemne al Parlament de Catalunya. Elin Jones, presidenta de l’Assemblea Nacional de Gal·les —el parlament gal·lès—, havia d'intervenir en l’acte, en representació de tots els presidents de cambra que l’han signat. Joan Josep i Lluís Guindó, polítics que van formar part de la mesa parlamentària catalana durant la presidència de Forcadell, també havien de fer acte de presència en l'homenatge.