Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.

C's no donarà suport a la pròrroga de l'estat d'alarma si és per 30 dies

Arrimadas ho ha explicat a pocs dies de la votació

Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.
La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol haurà d'anar amb molt de compte si, efectivament, la seva intenció acaba sent prorrogar l'estat d'alarma per un període d'un mes i no pas per quinze dies, tal com ha transcendit aquesta setamana. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha advertit que no està diposada a donar suport a una pròrroga tan perllongada i, tenint en compte que va ser el partit que va donar suport a la quarta pròrroga, aprovada la setmana anterior, l'estat d'alarma podria perillar.

«Dono per fet que no canviaran ara el criteri perquè no podrien explicar-ho»

Després declarar-se l'estat d'alarma per poder confinar la població a mitjans de març, quan «la pandèmia estava descontrolada», l'executiu va plantejar després al Congrés una pròrroga de quinze dies, i les següents ampliacions han tingut la mateixa durada, «així que dono per fet que no canviaran ara el criteri perquè no podrien explicar-ho», ha indicat Arrimadas, preguntada per si donarien suport a l'executiu en el cas d'una pròrroga d'un mes.

  

governPedro Sánchez 

Arrimadas diu que no hi ha hagut negociació amb Sánchez

«Un govern amb 155 escons no pot donar per descomptat el suport a una pròrroga de 30 dies, i moltíssim menys els vots de C's», ha advertit, afegint que caldrà analitzar l'evolució de la pandèmia i «pensar en el benestar dels espanyols». A més, ha precisat que, en la conversa que va mantenir amb Sánchez dimarts, no van parlar de les condicions que exigia Ciutadans per donar suport a una nova pròrroga, sinó del compliment de les exigències que li va plantejar per votar a favor de l'anterior.