Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, en un ple a l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019.

«Prudència i responsabilitat»: la crida de Colau perquè Barcelona passi a la fase 2

L'àrea metropolitana de Barcelona ja funciona com una regió sanitària malgrat continuar a la fase 1

Ada Colau, en un ple a l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019.
Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat «prudència i responsabilitat» a la ciutadania perquè la incidència de la covid-19 segueixi la tendència positiva dels últims dies i així «poder seguir avançant» i «el més aviat possible passar a la fase 2». El primer dia que Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud han començat a funcionar com una única regió sanitària malgrat continuar a la fase fase 1 Colau  ha dit que «és una bona notícia perquè permetrà desplaçaments per visitar familiars i persones estimades, així com augmentar fluxos per evitar aglomeracions a les zones més densament poblades».

Permesa la mobilitat a tota l'àrea metropolitana des d'aquest dilluns

Tota l'àrea metropolitana de Barcelona funciona des d'aquest dilluns com una única regió sanitària i per tant ja està permesa la mobilitat entre els municipis. Malgrat això, aquest territori es manté a la Fase 1 de desescalada. Igualment segueix actiu el comitè de coordinació creat entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per abordar la situació i planificar les properes passes, segons exposa el consistori en un comunicat.

En la fase 1  es mantenen vigents les franges horàries per a la ciutadania i amb el reforç dels serveis públics perquè totes les activitats i la mobilitat es facin d’una forma segura. Per tant, continua el reforç del transport públic sobretot a les línies i a les hores de més afluència. Els serveis de neteja estan restablerts  i es mantenen actius els serveis específics de l'emergència per la covid-19 com la desinfecció d'entorns sensibles i la de contenidors.

L'atenció presencial es recupera mica en mica

Des de l'inici de la fase 1, alguns serveis d'atenció a la ciutadania han començat a recuperar progressivament l'atenció presencial amb les mesures i restriccions corresponents. És el cas de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania, els serveis de feminismes i d'atenció a les dones, o els serveis socials.